XS
SM
MD
LG

EL: Blijeda Zvezda pala u Atini

Košarkaši Crvene zvezde upisali su 16. poraz u Evroligi. Crveno-beli su večeras poraženi od Panatinaikosa u Atini, rezultatom 91-71.

Sam start utakmice bio je očajan za Zvezdu. Pao je serijom na početku poveo 17-2 i tu se moglo naslutiti da se Zvezda neće dobro provesti u Atini. Međutim, do kraja prvog perioda Zvezda se malo konsolidovala pa je nakon deset minuta bilo 24-15 za Pao. Zvezda je u drugom periodu napravila seriju 12-2 i u tom trenutku prišla je na samo -4. Međutim, Pao ''dodaje gas'' i do kraja poluvremena odlazi na +9.

Nastavak susreta bilo je pravo mučenje za Zvezdu. Odbrana nije postojala, želje za igrom nije nigdje bilo a stranci su se šetali kao po modnoj pisti. Takav pristup sramotan je jer je takav pristup gori od rezultata. Faktički, samo su se Omić i Davidovac trudili a tako se protiv Panatinaikosa ne može. Domaći su na kraju mirno priveli meč kraju i slavili sa 20 poena razlike.

Pao je do pobjede predvodio Singlton sa 21 poenom a još jedan maestralan meč imao je i Kalates. On je imao 17 poena, deset asistencija, šest ukradenih lopti i pet skokova. Zvezdu je predvodio Davidovac sa 17 poena dok je Omić dodao 15 poena i sedam skokova.

Foto: Evroliga