XS
SM
MD
LG

Leotar bez nade

Bez obzira na reprezentativnu pauzu za premijerligaše, fudbaleri Krupe danas imaju takmičarske obaveze jer u prvoj utakmici polufinala Kupa Republike Srpske gostuju u Trebinju kod drugoligaša Leotara, nekadašnjeg šampiona i pobednika Kupa Republike Srpske, odnosno prvaka BiH.

Posle remija (0:0) protiv Širokog Brijega po natopljenom terenu ni na trebinjskim “Policama” izabranike trenera Slobodana Starčevića neće čekati bolji uslovi, a u takvom ambijentu nadaju se u ekspediciji iz kanjona Vrbasa da u najjužnijem gradu Republike Srpske mogu da ostvare dobar rezultat za miran revanš koji će biti odigran 24. aprila u Krupi na Vrbasu.

-Pred gostovanje u Trebinju malo nas je stigao umor, malo ograničenje sa brojem stranaca tako da ćemo kombinovati sa sastavom, ali se nadamo, uprkos tim okolnostima, da ćemo napraviti dobar rezultat za revanš utakmicu na našem terenu. Znamo da se ispred nas nalazi ekipa sa nizom iskusnih igrača koji su dugo igrali u Premijer ligi BiH kao što su Todorović, Andrić, Ramić, Ristić, Zečević, potom je tu smoj sa mladim fudablerima poput Medana, janjića, Ljubibratića… Znamo da moramo da budemo na visokom nivou kako bi napravili korak ka plasmanu u svoje drugo finale Kupa Republike Srpske. Pre tri godine u borbi za pehar bolji je od nas bio Rudar Prijedor, sada imamo ambiciju da u naše klupske vitrine donesemo još jedan eksponat – optimističan je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

U Trebinje zbog povreda nisu otputovali Ajdin Redžić, Stefan Savić i Kerim Palić, dok su kod kuće ostali da odmaraju Saša Nikodijević, Goran Galešić, Lazar Marjanović i Jovo Lukić, dok je vezista Nikola Dujaković na okupljanju mlade reprezentacije BiH u Zenici. Meč sa klupe trebalo bi da počnu standardni prvotimci kapiten Aleksandar Vukotić, Miljan Ljubenović, Slobodan Milanović i Nusmir Fajić.

-Sigurno je da će Trebinjci nastojati da ponovo prošlogodišnji uspeh kada su igrali u finalu, a iste želje imamo i mi. Osim toga ova utakmica će nam poslužiti i da proverimo neke stvari za nastavak takmičenja u Ligi za prvaka, kao i za one važnije okršaje u polufinalu Kupa BiH, putem kojeg može da se izađe i u Evropu. U Trebinju ćemo se nadigravati i tražiti što bolji rezultat, po mogućnosti da već nakon 90 minuta obezbedimo miran revanš i plasman u finale – optimističan je štoper Krupe Radosav Aleksić.

Parovi i sudije

Danas su na programu obje prve utakmice polufinala Kupa Republike Srpske, a sastaju se, od 14 časova: Trebinje: Leotar – Krupa, sudi Slađan Došlo (Istočno Sarajevo), u 15 časova: Bijeljina: Radnik – Alfa Modriča, Luka Bilbija (Prijedor).

Revanš susreti su 24. aprila (15.30 časova) u Krupi na Vrbasu i Modriči.

S. Basara/ Sportski žurnal 

 

 

Rade Aleksić