XS
SM
MD
LG

Velsu uzeti meru

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine priprema se u Trening centru Fudablskog saveza BiH za utakmice protiv Velsa, 22. marta u Zenici i Lihtenštajna, 27. marta u Vaduzu, a na spisku igrača za ove akcije koji je saopštio selektor Vinko Marinović nalazi se i vezista Krupe Nikola Dujaković.

-Atmosfera među igračima je odlična, imamo sjajne uslove za rad u kampu reprezentacije i jedva čekamo da susret protiv Velšana počne. U vedrom duhu dočekujemo dolazak Ostrvljana koje smo na njihovom terenu pobedili ubedljivo 4:0, ali bez obzira na to svesni smo da nas ne čeka nimalo lagan zadatak. Biće teško stići do nove pobede, pogotovo što Velšani imaju svoju računicu, i sebe vide na čelnim pozicijama u grupi. Naš glavni adut je kolektiv i velika želja i motiv da se ova generacija dokaže na međunarodnoj sceni – istakao je Nikola Dujaković.

“Zmajići” su trenutno na drugoj poziciji u grupi sa tri koraka zaostatka za liderom Rumunijom koja ima i utakmicu više, odnosno dva boda više od Portugalija, Velsa i Švajcarske koje nisu odustale od trke.

-Naša kvalifikaciona grupa je među jačima i najujednačenijima, svako svakog može da pobedi. Nijanse će da odlučuju. Svaki bod imaće posebnu važnost, pogotovo u direktnim sudarma konkurenata. Imamo dobru priliku, sami odlučujemo o svojoj sudbini. Sigurno je da Velšani očekuju od nas da kao domaćini preuzmemo rizik i prvi napadnemo, čekaće svoju šansu. Zato moramo da budemo maksimalno oprezni i angažovani. Ako prebrodimo ovu barijeru onda nas čeka mnogo lakše gostovanje protiv Lihtenštajna. Ne smemo da srljamo – dodao je vezista mlade reprezentacije BiH.

Izabranici selektora Marinovića u pet utakmica imaju tri pobede i dva poraza, savladani su Lihtenštajn (6:0), Portugalija (3:1) i Vels (4:0), a bodovi su izgubljeni na gostovanju u Švajcarskoj (0:1) i kod kuće od Rumuna (1:3).

-Posle martovskih susreta do septembra nemamo obaveza u osmoj kvalifikacionoj grupi, a u devetom mesecu ćemo igrati najvažnije dve utakmice, sa Švajcarcima kod kuće i protiv Rumunije u gostima. Ne želimo sada da razmišljamo o tome, prvo da preskočimo Velšane i Lihtenštajn koji je apsolutni autsajder, a onda imamo dovoljno vremena da se spremimo za jesen kada će i padati odluka o konačnom plasmanu. Nijednog rivala ne smemo da potcenimo niti da u jednu utakmicu uđemo sa paralom “lako ćemo” – rekao je Nikola Dujaković.

I tako, sa osmesima na licu i šalom na treninzima, mladi reprezentativci BiH čekaju susret sa Velsom da potvrde pobedu (4:0) iz Bangora kada su bukvalno “razneli” na terenu vršnjake sa Ostrva.

S. Basara/Sportski žurnal

Nikola Dujaković