XS
SM
MD
LG

EL: Fener prejak za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde dožuivjeli su 17. poraz u Evroligi. Zvezda je poražena večeras u Beogradu od Fenerbahčea, rezultatom 80-63.

Fener je dobro otvorio susret i rano su stigli do dvocifrene prednosti. Međutim, na krilima Enisa Zvezda se vraća. Ipak, Fener je dobio prvi period sa 22-17. Drugi period bio je veoma tvrd. Gledali smo pravu borbu a sudije su pistule da se igra sa dosta kontakta. U takvoj igri bolje su se snašli gosti, koji na odmor odlaze sa devet poena prednosti.

A onda je uslijedio očajan treći period Zvezde po ko zna koji put ove sezone. Bez energije, ideje pa i želje igrala je Zvezda. Sve se to osjetilo na rezultatu jer je Fener ekipa protiv koje se takve stvari ne praštaju. Gosti su u tom trećem periodu riješili pitanje pobjednika jer su imali 24 poena prednosti, pred poslednjih deset minuta. U poslednjih deset minuta Fener nije igrao punom snagom pa je Zvezda uspjela doći do neke igre. Razigrao se Davidovac koji je rijetka svijetla stvar za Zvezdu u poslednje vrijeme. No ipak Zvezda nije mogla ništa značajno da napravi osim da ublaži poraz.

Iako Zvezdi Evroliga nije prioritet cijele sezone a pogotovo sada, neke stvari su dosta zabrinjavajuće. Ročesti se umorio i to je odavno evidentno a Feldin je od starta bio dosta upitan. Na momente sjajan ali na momente ispod prosječan igrač a takav stranac nikada nije dobra opcija. Ako ništa bar Zvezda u svim evrlogiaškim ''mukama'', Zvezda dobija igrača za budućnost a to je Dejan Davidovac. Tih ali ubitačan igrač koji Zvezdi može mnogo dobrih stvari donijeti u budućnosti.

Što se tiče ove utakmice, Fener je do pobjede predvodio Dikson sa 25 poena a dobre partije pružili su i Kalinić i Gudurić. U Zvezdi je najbolji bio pomenuti Davidovac, koji je imao 18 poena, pet skokova, tri asistencije i dvije ukradene lopte.

Foto: Evroliga