XS
SM
MD
LG
24.03.2018 Administrator DC

Fudbal veže braću Balkana

Veterani Fudbalskog kluba Vrbas iz Banjaluke tokom sledećeg vikenda učestvovaće na “Turniru prijateljstva” u Trstu koje organizuje Udruženje “Vuk Stefanović Karadžić”, ujedno i najstarije udruženje Srba na tlu Italije.

Na ovaj način biti učvršćeni još više mostovi bratstva i prijateljstva putem malog fudbala, ali i ostalih aktivnosti kao što je kulturno-umetnički program, odnosno humanitarni rad jer Udruženje “Vuk Stefanović Karadžić” ima saradnju sa Odborom za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji čiji je predsednik banjalučki patriota i humanitarac Milorad Arlov.

-Udruženje “Vuk Stefanović Karadžić” se bavi kulturnim, sportskim i humanitarnim aktivnostima i rado smo prihvatili poziv naših dragih prijatelja i braće iz Trsta da učestvujemo na “Turniru prijateljstva”. Želimo da povežemo mostove od Kosova i Metohije, preko Srbije i Beo grada, Republike Srpske i Srba u Hrvatskoj, sve do Slovenije i Trsta. Biće nam izuzetna čast da nastupimo na ovom druženju i takmičenju iako je rezultat za nas u drugom planu – istakao je predsednik Udruženja veterana Fk Vrbas i prvi čovek Odbora za pomoć Srbima na Kosmetu.

Banjalučani su put Trsta krenuli jutros rano, a takmičenje je na programu u subotu. Posle podele diploma i pehara pobendicima i najboljim pojedincima planirano je i zajedničko druženje uz večeru i muziku. “Turnir prijateljstva” je zamišljen kao druženje veterana s područja Balkana, ove godine imaće premijerno izdanje, a pored domaćina Srbija sporta i banjalučkog Vrbasa nastupiće još: Fudbalski klub Trepča (Kosovska Mitrovica), Fudbalski klub Petrova Gora (Vojnić), TO Zapadne Srbije i Savez Srba u Italiji.

-Ovim putem želim da se zahvalim i predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i Vladi Republike Srpske na pomoći u organizaciji našeg puta za Trst, kao i svim ljudima dobre volje koji stoje iza našeg sportskog i humanitarnog rada – rekao je na kraju Milorad Arlov.

lavko Basara ( Sportski žurnal

Turnir prijateljstva