XS
SM
MD
LG

Recept Bagore

Pred mladim fudbalerima Bosne i Hercegovine danas (15 časova) u Zenici je izuzetno važna i teška utakmica protiv Velsa u kvalifik acijama za Evropsko prvenstvo, a radi se o rivalu koji je deklasiran (4:0) u Bangoru, što ipak neće zavarati “Zmajiće” koji su oprezni uoči novog duela sa Ostrvljanima.

Selektor Vinko Marinović je istakao kako uz maksimalno zalaganje njegova ekipa može da dođe do pozitivnog rezultata protiv Velšana.

-U Zenici smo odradili četiri treninga, nismo imali dovoljno vremena da se uigramo još bolje.  Ono što je najbitnije da su svi igrači koji su bili na poslednjim utakmicama na okupu osim Luke Menala, tako da smo neke stvari ponovili što se tiče treninga. Videćemo na utakmici, ulazimo maksimalno spremni. Biće to teška utakmica, Vels je dobra ekipa, jer ono što je bilo u Velsu ovde će biti teže, ali s maksimalnim pristupom i igrom koju smo i dosad imali možemo očekivati pozitivan rezultat. Što se tiče igrača, Stjepan Lončar je zdrav, problem koji imamo je s Hadžiahmetovićem, koji ima upalu kosti koja mu se događa već neko vreme, pa ćemo videti šta će biti s njim – rekao je Marinović.

Za zenički susret rekao je kako je uveren da se Vels neće zatvoriti:

-Igramo faktički s tri napadača, jer imamo i dva krila i jednog polušpica koji se pojavljuje kao drugi špic i to je naš sistem igre. Trebamo očekivati agresivnu ekipu protiv nas, ne verujem da će se oni povući, jer dolaze iz zemlje u kojoj je fudbal takav da žele uvek da napadaju. Ono što može biti problem je i teren koji može biti dosta težak ako bude nekih padavina, ali sada je dobro pripremljen. Šta je tu je, kako bude bilo nama, tako će biti i reprezentaciji Velsa.

Posle Velsa BiH gostuje u Lihtenštajnu, ali Marinović je naglasio kako je fokus na susretu protiv Ostrvljana.

-Sve utakmice su bitne, nalazimo se u teškoj grupi, a na nama je da napravimo iskorak dalje. Na nama je da pokušamo da poboljšamo naše uspehe i da idemo dalje. Do sada je bilo dosta dobro, nadam se da će i protiv Velsa i u narednoj utakmici, mislim da ova ekipa ima potencijal, videćemo koliki na kraju kvalifikacija. U Evropi su sve ekipe kvalitetne, jedino Lihtenštajn je u poziciji da se možda ne može suprotstaviti – dodao je Marinović.

Stjepan Lončar, fudbaler Širokog Brijega, rekao je kako je zdrav i spreman za susret.

-Zdrav sam, nisam imao veliku povredu, malo sam zategao zadnju ložu, ali s medicinskim službama sam to oporavio i spreman sam i zdrav za utakmicu koju jedva čekam da počne – rekao je Lončar.

Darko Todorović, prvotimac tuzlanske Slobode, debitovao je i za A selekciju Bosne i Hercegovine.

-Pa sigurno da mi je drago što sam debitovao za A reprezentaciju, ali tu sam sada za U-21, i očekujem dobre rezultate, da pobedimo Vels. Sigurno je da će biti utakmica teška, kao i teren, ali na nama je da damo 100 odsto našeg maksimuma i pokušamo da pobedimo – rekao je Todorović.

Reprezentativci su juče odradili poslednji trening pred dananji susret sa Velšanima.

Grupa 8

BiH – Vels danas u 15.00

Portugalija – Lihtenštaj     danas u 18.45

1. RUMUNIJA    6       3       3       0       9:3     12

2. BiH        5        3       0       2       14:5  14:5   9

3. PORTUGALIJA       4       2       1       1        6:5    7

4. VELS     5        2       1       2       6:7    7

5. ŠVAJCARSKA        6       2       1       3        5:8    7

6. LIHTENŠTAJN      4       0       0       4        1:13  0

Seledeće utakmice (27 marta): Švajcarska – Portugalija, Lihtenštajn – BiH.

Pres U-21 BiH /FOTO: Draženko Jurišić