XS
SM
MD
LG

BiH porazila Vels

Mlade selekcije Bosne i Hercegovine odigrale su jednu tvrdu kvalifikacionu utakmicu. Pre ovog su sreta izabranici Vinka Marinovića su bili aposlutni favoriti, jer su u prvom meču ove dve reprezentacije  slavili sa 4:0 u gostima. Na samom terenu to baš i nije tako izledalo.

Prvo poluvreme proteklo je u tvrdoj i izjednačenoj igri. Ni jedna selekcija nije imala neke izgledne prilike. Bilo je udaraca sa distance, ali onih stopostonih šansi  ne.  Bosna i Hercegovina je zapretila, već u prvoj minuti, ali je udarac Demirovića lako ukrotio golman Piling, a osam minuta kasnije probao je i Jukić. Bez rezultata.

Nakon ovih ataka domaćina, uzvatili su gosti. Prvo je Broks izveo akciju iz koje su Velšani stigli do kornera,ali je nakon ubacivanja iz ugla, u skoku, Koks napravio prekršaj.

Sve do 31. minute se igralo praktično na sredini terena,  da bi Peco probao udarcem iz daljine. Nije bilo preciznosti, kao ni tri minute kasnije nakon ataka Jukića.

Do kraja prvog dela meča videli smo još dva opansija nnapada Velšana,ali bez prave realizacije, pa se na odmor otišlo, a da se mreže nisu zatresle.

Nastavak je doneo jednu ofanzivniju igre bh tima, a gosti su se ograničili na defanzivu, tražeći prilike kroz kontanapade. Do pogotka, a on je pao u 65. minuti,  igrači Vinka Marinovića su imali tri opasna napada.  Udarci Gojaka i Čavara nisu bili precizni, a nakon jedne greške Velšana, njihov golman je ipak brži od Demirovića i izbacuje loptu u aut.

Gol, za veliku radost bh igrača, ljubitelji fudbala u Zenici, su videli u 65. minuti. Loptu je na desnom boku imao Darko Todorović, inače član tuzlanske Slobode. Svi su očekivali centaršut, a on se odlučio na udarac i pogodio daljni ugao loše postavljenog čuvara mreže Velsa.

Nakon postignutog pogtka, Bosna i Hercegovina je igrala nešto opreznije,a gosti do 78. minute nisu mogli ugroziti glmana Muminvića. Tad je rezevista Matondo promešao nekoliko bh igrača, poslao odličnu loptu pred gol domaćina,a Pul glavom poslao loptu pored stative. Bila je to najbolja akcija i najveća prilika Velšana.

Uzvratili su mladi bh igrači brzom kontrom,. Gojak je idealno uposlio Demirovića. On je ušao iskosa sa lev strane u šsnesterac gostiju,a onda loptu ''pustio'' ispod golmana Vesa,ali je ona ipak otišla u gol aut.

Najbolji pojedinac u redovima Velašana, rezevista Matondo je imao odličnu priliku na isteku 87. minu te,ali je iz blzine loptu poslao pored gola, pa je domaća selekcija slavija sa 1:0.

 

Mlade reprezentacije, kvalifikacije za Evro

Bosna i Hercegovina – Vels 1:0 (0:0)

Zenica. Trening kamp FS BiH. Gledalaca 500. Sudija: Espen Eskos (Norveška). Žuti karton: Radeljić, Mustedanagić (BiH), Rodon, Bruks (Vels). Strelac: Todorović 65. (BiH).

Bosna i Hercegovina: Muminović, Čivić, Mihojević, Radeljić, Todorović, Demirović (od 90. Mulahuseinović), Gojak (od 88.Mustedanagić), Čavar, Pezo (od 76. Kuzmanović), Jukić, Lončar.

Vels:  Piling, Koks, Pul, Rodon, Haris, Tomas (od 79. Matondo), Evans, Haris, Bruks, Morel (od 64. Džejms), Luis.

 

Mlada selekcije BiH - Vels