XS
SM
MD
LG

BiH porazila Bugarsku (video)

Prijateljska fudbalska utakmica

Bugarska – Bosna i Hercegovina 0:1

Razgrad. Stadion:Ludogorec Arena. Gledalaca: 4000. Sudija: Franosa Leteksije (Francuska). Strelac: Kodro 20. (BiH).

Bugarska: Ilijev, Bodurov. Čorbadijski, Božikov, Zanev, Aleksandrov, Milanov, Popov, Kostadinov, Čočev, Delev.

Bosna i Hercegovina: Šehić, Zukanović, Kolašinac, Bičakčić, Memišević, Bešić, Sarić, Pjanić, Duljević, Kodro, Džeko.

Meč se igra na stadionu sa veštačkom travom, a  pored velikih padavina bio je odlično očišćen od snega.

Na samom startu izabranici Roberta Prosnečkog imali su dva kiksa,ali na njihovu sreću Bugari nisu kaznili greške  Zukanovića i Bešića. Prvu je ispravio Bičakčić,a drugu golman Šehić.

Novu priliku Bugari imaju u 12 minuti, ali je napad domaće reprezentacije zaustavljen izbacivanjem u korner. Nakon udarca iz ugla Čočev ne uspeva glavom da matira Šehića.

Imali su Bugari i sjajan napad u 15. minuti. Loptu je nakon ubacivanja sa desne strane prihvatio Delev i pogodio stativu. Sudije su međutim svirale ofsajd poziciju.

Prvi pravi napad gosti su pretvorili u pogodak. Po levoj stranije prošao je  Kolašinac, odlično ga je proigrao Duljević, a defanzivac Arsenala šalje loptu na prvu stativu. Dočekao je Kenan Kodro i sa metra ubacio u mrežu Bugara. Bilo je to u 20. minuti.

 

Bugari su uzvratili u 25. minuti, ali je udarac Milanova završio u korneru, nakon kojeg domaći tim nije ništa napravio.

Bosna i Hercegovina je odmah izvela brzu kontru, ali je u poslednjem trenutku izblokiran udarac Pjanića. Pokušao je on šutirati sa nekih 12 metara, po sredini gola.

Igrala se 27 minuta kada su u akciji bili Džeko i Kolašinac. Lako su izigrali odbranu domaćih,ali su oni ipak u poslednjem trenutku onemogućili dobru povratnu loptu Kolašinca  ka Kodri, pa je ta akcija propala.

Domaća selekcija do kraja poluvremena je imala dve dobre prilike. Prvu je propustio delev. Odlično je njegov udarac zaustavio Šehić, da bi golman BiH u 39. minuti poigravao se sa loptom. Delev mu je oteo,ali s eokliznuo i ona je završila u autu.

Zadnju šansu u prvom delu susreta propustio je Kodro. Odlično je proigran sa desne strane, prihvatio loptu,a kada je golman krenuo ka njemu poslao je pored stative u aut.

Drugo poluvreme bilo je mnogo slabije, pa su s enavijači dosađivali na terenu. Ni jedna ni druga selekcija nisu uspevali da naprave bilo kakav aktivan napad. Igrao s eizmeđu dva šesneterca, uz mnogo gređaka u predaji lopte.

Tek u 65. minuti Bugari su orgaizovali dobru akciju, brzu,ali rezevista Despodov tuče u dobro postavljenog Šehića.

Ni u nastavku susreta nije bilo nekih većih uzbuđenja. Obe slekcije su pokazale neke neigurnosti u defanzivi, dok u napadu nisu pravih prilika.

Tek u smaom finišu Bugari su nakon kornera imali sjajnu priliku, nakon kornera. Mučili se i pokušavali u tri navrata, čak pogodili i stativu da bi na kraju sudija svirao igru rokom. Zbog protesta crveni karton je dobio Rajnov.