XS
SM
MD
LG

 Banja Luka iznenadila Radnik, Emina ubjedljiva u Brčkom

Danas su odigrane utakmice četvrtfinala Kupa BiH za žene. Radnik se igrao sa vatrom i dobro se opržio, Banja Luka je u Etno selu iznenadila ekipu iz Bijeljine.

Loš pristup, olako shvatanje utakmice i posebno slab voljni momenti igračica Radnika glavna su tri razloga zašto je ekipa iz Bijeljine ispala iz Kupa BiH. Vjerovatno su igračice iz Banja Luke odigrale jednu od utakmica sezone i zasluženo su prošle u polufinale. Golove za gostujući tim postigle su Jelena Koprena i Sumeja Bektaš.

Emina je u Brčkom savladala domaću Lokomotivu sa čak 0:3, golovima Amre Isaković (2) i kapitenke Dragice Dende, te tako prošla u polufinale ovog takmičenja.

SFK 2000 Sarajevo je častio Brotojno sa 10 golova i tako nastavio niz pobjeda. Za Sarajke su pogađale, Alisa Spahić (4), Jasna Đoković (4), Selma Kapetanović i Aida Hadžić.

Duel u Sanskom Mostu između domaće Sane i Iskre Iz Bugojna nije odigran jer je domaća ekipa odustala od takmičenja. Iskra se tako pridružila Banja Luci, SFK 2000 Sarajevu i Emini Mostar.