XS
SM
MD
LG

EL: Dončić trojkom ''presudio'' Zvezdi

Košarkaši Crvene zvezde doživjeli su 18. poraz u Evroligi ove sezone. Bolji od ''crveno-belih'' bio je Real, koji je slavio u Beogradu sa 82-79.

Real je sjajno otvorio susret. Na krilima Luke Dončića došli su do devet poena prednosti u ranoj fazi utakmice. Ipak, Zvezda se konsolidovala ali je Real dobio prvi period sa 27-20. U drugom periodu Zvezda je igrala dobro. Iako je suđenje bilo na strani Reala, Zvezda je do odmora smanjila zaostatak. Na poluvremenu je bilo 43-39 za Real.

U trećem periodu igralo se u serijama. Djelovalo je da u svemu tome Real bez problema održava vodstvo a uspjeli su i da povećaju prednost sa poluvremena. Nakon 3/4 Real je vodio 64-57. A onda kreće sjajna poslednja dionica za Zvezdu. Serijom 13-0 Zvezda dolazi do preokreta. Tada Real kreće sa atipičnom petorkom. Iako petorka Reala i nije napadački potentna i iako je Dončić u tim trenucima bio na klupi, gosti prave seriju 8-0 i  dolaze do vodstva 72-70. Feldin trojkom vraća prednost Zvezdi ali onda slijedi nova serija Reala. Serijom 7-2, gosti dolaze do vodstva 79-75. Međutim, Zvezda se nije predavala. Pogocima Feldina i Omića, Zvezda dolazi do izjednačenja. A ona na scenu stupa Luka Dončić. Maestralni Dončić pogađa trojku i donosi pobjedu Realu.

Real je do pobjede predvodio Dončić sa 24 poena, devet skokova, četiri asistencije, tri ukradene ali i sedam izgubljenih lopti. Najbolji u redovima Zvezde bio je Omić sa 25 poena i deset skokova.

Foto: Evroliga