XS
SM
MD
LG

Borac pokazao kvalitet

Vaterpolisti Borca vratili su se iz Bečeja sa Memorijalnog turnira Dejan Popov, koji je održan od 23. do 25. marta, prepuni pozitivnih utisaka. Na spomenutoj smotri mlađi juniori Borca imali su priliku da po prvi put u karijeri igraju protiv timova iz Španije, te reprezentacija Švajcarske i sjevero-zapadne Njemačke, a o kakvom se turniru radilo, dovoljno govori podatak da su učešće u trodnevnom vaterpolo druženju uzeli klubovi čije su seniorske selekcije u prošlosti bile prvaci Starog kontinenta (Bečej i Barseloneta, op.a.).

Vaterpolo klub Borac je sa selekcijom mlađih juniora bio ubjedljivo najmlađa selekcija na turniru, ali je činjenica da mladi banjalučki vaterpolisti nisu razočarali svojim nastupom. Što se tiče rezultata, upisani su porazi u mečevima sa reprezentacijama Švajcarske (U-19) i sjevero-zapadne Njemačke (U-18), te u susretima sa ekipama Barselonete, Bečeja i BWMF-a (Be Water My Friend), dok je u razigravanju savladan sarajevski klub SWAT.

Inače, turnir je osvojila ekipa Be Water My Friend, drugo mjesto pripalo je kruševačkoj Rasini, dok je reprezentacija Švajcarske zauzela treću poziciju.

– Želimo da istaknemo da smo ponosni na naše igrače koji su nakon 8 sati putovanja odigrali dvije utakmice i koji su uprkos teškim uslovima za rad (i dalje se trenira radnim danima u plivačkim prugama) pružili jak otpor svim ekipama, te uspjeli da zabilježe i jednu pobjedu. Loši uslovi za rad u Banjaluci su bili ključni u pojedinim utakmicama, gdje se vidjelo da nemogućnost stalnog korištenja vaterpolo terena utiče na realizaciju. Zahvaljujemo se organizatoru turnira Bečeju na čelu sa Goranom Krstonošićem na vrhunskom domaćinstvu i organizaciji turnira – navedeno je iz Vaterpolo kluba Borac, čiji čelnici napominju da i dalje, koristeći sva legalna i legitimna sredstva, traje borba kluba protiv određenih pojedinaca koji opstruišu rad istog. Predstavnici kluba takođe navode da su Inspektoratu i ostalim nadležnim službama predati dokazi o povredi prava maloljetnih lica od strane drugih osoba.

(borac-sport)

Vaterpolisti Borca