XS
SM
MD
LG

Leo u eliti

РЕБИЊЕ | Кошаркашице „Требиња 03“ шампионке су Републике Српске и у наредној сезони играће у такмичењу резервисаном за најбоље бх. клубове.

Након побједа у оба претходна меча плеј-офа за првака, Требињке су и вечерас у одлучујућој, трећој утакмици на свом паркету биле боље од екипе „Kозаре“ из Градишке, убједљиво славиле са 90:59 и након десет година свом граду поново донијеле титулу шампиона Српске у женској кошарци.

Пехар намијењен прваку заслужено је припао требињским кошаркашицама, иза којих је бриљантна сезона – без иједног пораза и са само једним затраженим тајм-аутом за све вријеме првенства.

„Огромна жртва, рад и труд. Дјевојке су сјајне, ово је изузетан тим, најбољи у Републици Српској и сматрам да смо заслужено изборили пласман у премијер лигу. Овој дјеци то треба обезбиједити и апелујем на све који могу – да нам пруже подршку, јер би велика штета била да било ко од њих оде из Требиња“, каже тренер „малених“ Милорад Надаждин.

Он подсјећа да успјешна сезона није само иза сениорки „Требиња 03“ – пионирке и јуниорке су првакиње РС, кадеткиње су вицешампионке РС, а у клубу се надају и новим пехарима јер тек слиједе финална разигравања на бх. и регионалном нивоу.

Не сумња да ће најстарије Требињке пружати добре партије и у конкуренцији најбољих бх. тимова, са којима ће се клуб такмичити у наредној сезони – али под новим именом „Леотар 03“, као дио спортске породице СД „Леотар“.

„Мислим да овом тиму не требају ни појачања за премијер лигу. Ако остане на окупу, уз добру припрему и убацивање другог тренинга дневно – овај тим без икаквих проблем може међу првих пет у првенству БиХ“, сматра Надаждин.

Најбоља и вечерас у домаћем тиму била је Марија Кешељевић, са „трипл-дабл“ учинком, ријетко виђеним у женској кошарци: четворка „малених“ постигла је 25 поена, уз 10 скокова и 12 асистенција.

Ивана Јокановић је постигла 16, Зорица Гудељ 12, а Сара Милановић и Аница Шкриван по 11 поена.

Izvor:Radio Trebinje


6 .kolo Prva liga RS
Mladost 55 : 96 Trebinje 03
Kozara 63 : 60 Igman
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Trebinje 03 6 6 0 12
2 Kozara 6 3 3 9
3 Mladost 6 2 4 8
4 Igman 6 1 5 7