XS
SM
MD
LG

EL: Maestralni Nedović srušio Fener u Istanbulu

Košarkaši Unikahe savladali su Fenerbahče u Istanbulu, rezultatom 99-91 nakon produžetka.

Gosti iz Malage sjajno su otvorili meč. Nametnuli su od start svoj ritam i nakon prvih deset minuta, imali su osam poena prednosti. U drugom periodu imali su i 18 poena prednosti, ali se Fener razigrao u završnici prvog poluvremena. Ipak, Unikaha odlazi na odmor sa vodstvom 47-36.

Treći period bio je najlošiji dio utakmice. Dosta promašaja sa obje strane i generalno period u kojem su dominirale odbrane. U takvoj igri bolje se snašao Fenerbahče pa je ovaj period dobio sa 15-12. Ipak, gosti su sa dosta komotnih +8 ušli u poslednji period. Fener je sjajno otvorio poslednji period. Serijom 11-0 došli su do preokreta. Iako je Unikaha ispustila ogromnu prednost, nisu psihički pali. Uspjeli su da izbore produžetak a onda na scenu stupa Nemanja Nedović. Nedović je cijeli susret odigrao sjajno a u produžetku je bio nepogrešiv i na kraju je trasirao Unikahi put do pobjede.

Naš reprežentativac je bio najbolji u pobjedničkom sastavu sa 31 poenom i osam asistencija. Najbolji u redovima Fenera bio je Slukas sa 26 poena. Unikahi rezultatski pobjeda nije mnogo značila ali svakako da je lijepo pobjedom kod evropskog šampiona, oprostiti se od Evrolige za ovu sezonu.

Foto: Evroliga