XS
SM
MD
LG

Krupi Kup BiH u prvom planu

Fudbaleri Krupe poraženi su danas sa minimalnih 1:0 od Zrinjskog na svom terenu u okviru 27. kola Premijer lige BiH. Zrinjski je nadigrao domaći tim u potpunosti i slavio je zaslužen trijumf, a nakon utakmice je svoje mišljenje o njoj iznio i trener domaćina Slobodan Starčević.

"Pokušali smo preko ove utakmice da vidimo Kup BiH. Svoje glavne aktere smo sačuvali. U prvom poluvremenu smo bili veoma bojažljivi, prepustili smo inicijativu i iz nekoliko šansi Zrinjski nas je mogao kazniti", kazao je Starčević, osvrnuvši se potom na drugo poluvrijeme:

"U drugom poluvremenu smo, izuzev tog gola, odigrali znatno bolju utakmicu. Došli smo do energije i nismo se brukali, nego smo igrali dobar fudbal, koji nam je smjernica za budućnost. Puni snage, energije i motiva ulazimo u utakmicu u srijedu, to je nama kruna sezone i sve smo usmjerili na to. Stoga je jako bitno da smo sačuvali svoje glavne aktere".

Krupa će u srijedu igrati revanš susret polufinala Kupa BiH sa Zvijezdom 09, a Starčević je istakao da je njegovom timu to trenutno najbitnija utakmica.

"Mi smo mali klub, nas je malo. Rasterećivanje pojedinih aktera bi nam trebalo pomoći da održimo formu za finale. Srijeda je najvažnija utakmica sezone, kad nju prođemo, razmišljat ćemo o Željezničaru. Kad to prođemo, razmišljat ćemo o polufinalu Kupa Republike Srpske, protiv Leotara. Igramo na tri fronta, čak smo otvorili i četvrti, odnosno Kup Grada Banja Luka, ali mislim da ćemo sa ovom mladošću koju smo danas prezentovali u svemu uspjeti", kazao je na kraju svog izlaganja Starčević.

 


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40