XS
SM
MD
LG

NBA: Pejsersi ''brejknuli'' Kavse

Košarkaši Indijane priredili su iznenađenje i poveli su u seriji protiv Klivlenda. Pejsersi su slavili u prvoj utakmici u Klivlendu, rezultatom 98-80.

Prva četvrtina od strane Kavsa, bila je jedna od najgorih četvrtina neke ekipe u plej ofu što sam ikad gledao. Na startu je bilo 4-4 a onda Pejsersi prave 14-0 i  dolaze do 18-4. Nisu se ni tada Kavsi trgnuli i do kraja prvog perioda bilo je +19 za goste. U drugoj četvrtini razigrao se Lebron pa su Kavsi u jednom trenutku prišli na -10. Ipak, u završnici prvog perioda Indijana je odigrala bolje i na odmor odlaze sa +17.

Imali su gosti u trećem periodu i 23 peona prednosti, ali je Klivlend uspio da nađe svoj ritam. Do kraja trećeg perioda smanjili su zaostatak Indijane, koja sa osam poena prednosti ulazi u poslednjih 12 minuta. Međutim, kada trebate preokret a za četvrtinu date 15 poena, jasno je da od preokreta nema ništa. Koliko je Klivlend bio očajan u poslednjem periodu govori i podatak da su dali samo dva ponea u poslednje četiri minute. A i te poene dali su na +18 za Indijanu. Na kraju je Indijana došla do zasluženog brejka i tako je pokazala da će biti veoma opasna u ovoj seriji.

Kavsi su očajno šutirali. Sam pristup utakmici im nije bio na vrhunskom nivou. Očekivali su da će se protivnik dobiti tek tako a zaboravili su koliko dobar tim Indijana ima. Nisam neko ko pretjerano voli defanzivnu košarku ali odbrana Indijane sinoć je bila maestralna i zbog te sjajne defanzive i jesu došli do pobjede.

Indijanu je do pobjede predvodio Oladipo sa 32 poena, Tarner je postigao 16 a Bojan Bogdanović 15 poena. Najbolji u redovima Klivlenda bio je LeBron Dzejms, koji je imao 24 poena, deset skokova i 12 asistencija:

Foto: GiveMeSport