XS
SM
MD
LG

Plan D: Osvajati bodove

Danas se oglasila uprava banjalučkog Borca i čini mi se „zabila sebi autogol“... Obznanili su da su kaznili trenera, Darka Vojvodića, jer je bio iskren i rekao da se klub iz Premijer lige na gostovanje ne šalje bez članova uprave, klupskih čelnika.

U Tuzlu su Vojvodić i igrači iz Banjaluke otišli bez ’’podrške’’ klupskih predstavnika. Ok, nije Vojvodić to treba javno da uradi, ali znajući njega on drugačije i ne zna i - neće... Otvoreno, pa šta košta da košta!!! Takav je bio i u Slaviji svojevremeno, pa me nije iznenadilo.

Pored kazne koju je klupska uprava spremila Vojvodiću, potpredsednik Borca, Vico Zeljković, umjesto da se posveti klubu i da traži mobilizaciju svih, bavi se u ovim momentima trivijalnim stvarima.

U izjavi za jedan portal, rekao je da Borac nema nikoga u FS BiH da ga zaštiti, i za to optužio Područni savez Banjaluke i- zamislite- Krupu!!?? Ajde što im smeta Područni savez , možda bih mogao i da razumijem,ali baviti se Krupom i između redova nju optužiti za stanje u i oko Borca je nekorektno. Klub koji je došao skoro do finala Kupa BiH, igra Ligu za šampiona, ima uređen sistem, nije kriv Borcu za njegova posrtanja!!!

Dovoljno je pogledati koliko je Borac promijenio trenera ove sezone. Pet, čini mi se. Postavljam i pitanje: Ko je doveo igrače u Borac???

Mislim da se odgovor zna!!!

Bilo bi dobro prvo počistiti u svom dvorištu, pa onda ići u tuđe. Sjećam se kada su iz Platonove slali otrovne strelice prema Slaviji, optužujući da ih je ona izbacila iz Premijer lige. Zaboravljali su da su gubili mečeve na Gradskom stadionu i zbog toga selili u niži rang. Bolji od njih bili su njihovi direktni konkurenti u borbi za goli život. Čini se da u Borcu nisu ništa od tada naučili. Istorija im se ponavlja...

Tada je Borac bio Velikan iz Platonove, danas baš i ne. Nećemo o dugovanju, porezima... Gomilaju se godina,a pa i sada. Samo bi bilo dobro da shvate da se baš fudbal u Republici Srpskoj ne treba okretati oko Borca. Imaju i ostali pravo da žive. Imaju i oni pravo na donacije i poklone, imaju ,a ili ih nema... Zašto? Nekom drugom prilikom.

Nadam se da će, kako je rekao Zeljković, Borac zaista imati plan A,B, C, ako dođe u pitanje opstanak. Volio bih da ima, ali znajući nas, nisam siguran. Provlači se ovih dana i teza kako neki klubovi iz Federaciji zajednički rade, da bi se izbjegla selidba u niži rang nekog njihovog (navodno velikog) kluba. Dobar dan Kolumbo!!! Pa zar bivši trener Mladosti iz Doboj Kaknja, Edis Mulalić, nije to potvrdio. Podnio čovjek ostavku! Zašto? Pa izgleda da je neko tražio da se neke utakmice igraju reda radi.

Pogledajte prije dvije godine koliko je klubova iz Republike Srpske ispalo. Da vas podsjetim – četiri. Ko nam je kriv? I tada su radili,a i sada će... Samo hoću da vjerujem da će Borac izbjeći sudbinu od prije dvije godine. Tada su pored njih ispali, Rudar Prijedor, Drina i Slavija.

Neka plan A, B, C bude spreman za upotrebu, a za početak okrenite se sebi. Isplatite igračima neka dugovanja (ako možete), pomozite Vojvodiću na taj način. Ostavite se optužbi na račun Krupe, a i Područnog fudbalskog saveza. Prvo neka Borac izbori opstanak,a onda vidite kako ćete i gdje ćete. Ovim putem kojim idete,nije dobro...Tim putem su išli i vaši prethodnici, pa se Borcu nije pisalo dobro!!!

Najbolji plan, bolji i od plana A i B i C je pobijediti u dvije utakmice do pet koliko će se još igrati. Sa tih šest bodova se ostaje.


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40