XS
SM
MD
LG

NBA: Vejd kao u najboljim danima vodio Majami do brejka

Košarkaši Majamija savladali su Filadelfiju sa 113-103 te brejkom izjednačili u seriji na 1-1.

Majami je na početku igrao dobro. Dragić i  Džonson održavali su vodstvo Majamija. Međutim, uslijedila je nevjerovatna serija Filadelfije. Pri rezultatu 11-8 za Majami, domaći prave seriju 15-3 i dolaze do -9. U završnici prvog perioda Vejd je svojim potezima držao Majami u životu ali su domaći imali +7 nakon prvih 12 minuta.

Majami je drugi period odigrao nestvarno. Računajuci i kraj prvog perioda, napravili su seriju 40-2 i došlsi su do devet poena prednosti. Filadelfija ej uhvatila onda neki ritam ali je Majami bio sjajan u završnici prvog perioda te su na krilima Dragića, Dzonsona i Vejda došli do +14 na poluvremenu. Treba reći da su drugi period dobili sa 34-13 a da je Vejd imao 21 poen na poluvremenu.

Filadelfija je dobro otvorila drugo poluvrijeme serijom 9-2 ali je njihov nalet sa šest vezanih poena odbio Ričardson. Majami je igrao raznovrsno i dosta igrača je davalo svoj doprinos. Imali su u završnici trećeg perioda i +16 ali se Filadelfija serijom 5-0 koliko-toliko vratila u meč.

Majami je poveo sa 91-75 ali se Filadelfija nije predavala. Na krilima Darija Šarića prave seriju 12-2 i vraćaju se u igru. Džejms Džonson je trojkom za trenutak odbio nalet domaćina. Međutim, Fila pravi seriju 11-2 i prilazi na samo -2. Nakon sjajne odbrane, Fila je imala napad za izjednačenje a možda i vodstvo. Međutim, tada na scenu stupa Vjed. Prvo je ukrao loptu Šariću i poentirao za +4. Nakon toga je asistirao, skako u napadu a na kraju je i pogodio za 106-98. Tu je svaka nada domaćih ugašena i Majami je na kraju mirno priveo meč kraju.

Majami je do pobjede predvodio Vejd sa 28 poena i sedam skokova, dok je Dragić dodao 20 poena. Najbolji u Fuladelfiji bio je Simons sa 24 poena, devet skokova i osam asistencija, dok je Šarić dodao 23 poena i devet skokova.

Foto: Usa Today