XS
SM
MD
LG

U FSRS se vode onom Dekartovom ''Mislim, dakle postojim''

Grupa 1 Kupa Republike Srpske u futsalu još uvijek čeka na odigravanje, i pitanje je kada će se uopšte i odigrati. Dva kluba učesnika ovog gotovo beznačajnog takmičenja, KMF Leotar i KMF Nevesinje u jeku su bespoštedne borbe za opstanak u premijerligaškom karavanu, te im, izvjesno, ne pada na pamet da troše ni finansije, a niti snagu, na jedno takmičenje koje je FSRS svojom nebrigom učinio apsurdnim.

Već smo pisali da je FSRS zakazao Kup Republike Srpske u isto vrijeme kada se igra Premijer liga, a kao šlag na tortu i delegirao službena lica, od kojih je jedno aktivan igrač kluba učesnika tog mini turnira. Nakon našeg pisanja o tome, brže bolje su povukli kako delegiranje tako i satnicu samog turnira, jer nije apsolutno logično bilo da se jedan klub u istom terminu nađe na dva mjesta.

Brzo nakon otkazivanja uslijedio je odgovor klubovima u kojem kažu: "Mislili smo da je reprezentativna pauza". Ovaj put nećemo o apsurdu reprezentativne pauze kada već godinu dana ne postoji reprezentacija Bosne i Hercegovine, a samo je FC Mostar SG dao reprezentativce. Ovaj put ćemo o apsurdu mislilica. Gospodo draga, nije Vaše da mislite, već da činjenično radite na unaprijeđenju futsala. Mada, kako se odnose u FSRS prema futsalu sa pravom mnogi mogu da sumnjaju u to da li pojedinci znaju da se futsal igra u Republici Srpskoj.

Pri FSRS postoji komisija za futsal. Članovi se znaju, ali se akcije komisije ne znaju. Pompezno su iz ove komisije najavili, kada je formirana, da će raditi na unaprijeđenju ženskog i omladinskog futsala. Seniorski su tek usput pomenuli. Za njih je, očigledno, ovaj stadij razvitka futsala u FSRS na nivou na kojem treba biti. A i jeste. Zašto bi se bilo šta radilo kada na ovom nivou razvitka futsala ne treba puno zavlačiti ruku u džep. Kupi se par medaljica za Kup, za ligu Republike Srpske svakako i ne ide, o čemu smo i pisali, po neki peharčić i svi sretni. Treba li spominjati dokle se stiglo na razvoju ženskog i omladinskog futsala? Ma bolje nećemo. Prošlo je od tada...ma bolje da ne govorimo koliko, a rezultati su itekako vidljivi. U ženskom i omladinskom futsalu nismo se ni makli sa polazne tačke, a muški se unazadio. Da ne bude ništa se ne radi...

Zamolićemo te koji brinu o futsalu Republike Srpske da više ne misle. Tehnologija je toliko napredovala da postoji internet. To valjda znamo. A na internetu postoji stranica Nogometnog fudbalskog saveza BiH, a na pomenutoj stranici može se naći Kalendar takmičenja N/FS BiH. A u tom kalendaru imate sve po datumu složeno kada je reprezentativna pauza da se ne biste ponovo izblamirali.

A da ne biste vi mislili gdje se na stranici N/FS BiH nalazi kalendar takmičenja, mi Vam evo dajemo LINK da odmah kliknete i ne mislite pretjerano, jer ko zna do čega će nas to dovesti.

Kod Vas važi ona Dekartova, "Mislim, dakle postojim". Nažalost, u tom postojanju, što se tiče futsala, idete iz greške u grešku, i tako dok skroz ne srozate ovu igru koja svugdje u svijetu napreduje nevjerovatnom brzinom, samo kod nas nazaduje.


Sarajevo 6 : 5 Salines
Sloga 4 : 1 Radnik MD Šop
Borac 2 : 4 Mostar SG
Brotnjo 3 : 7 MNK Hercegovina
Željezničar 7 : 5 Sloboda Kompred
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik MD Šop 18 12 2 4 38
2 Mostar SG 18 11 3 4 36
3 Sloga 18 11 1 6 34
4 Sarajevo 18 9 3 6 30
5 Salines 18 10 0 8 30
6 MNK Hercegovina 18 8 2 8 26
7 Željezničar 18 7 4 7 25
8 Borac 18 6 2 10 20
9 Sloboda Kompred 18 5 1 12 16
10 Brotnjo 18 2 0 16 6