XS
SM
MD
LG

Triling bez prijave

Posle dva slobodna dana nakon remija (1:1) u Foči protiv Sutjeske fudbaleri Rudar Prijedora su juče obavili trening, a to znači da su se posle “nesporazuma” prvi put sreli šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac i trojica igrača iz Banjaluke: Milan Šakić, Draško Lolić i Dušan Komljenović, koje nije želeo da sačeka klupski autobus po nalogu šefa struke, pa je ekspedicija “rudara” bila oslabljena na pomenutom gostovanju.

Prema informacijama iz prijedorskog prvoligaša “ispeglan” je “nesporazum” nakon nimalo jednostavnog i prijatnog dijaloga, Šakić, Lolić i Komljenović nisu doživeli sudbinu Nemanje Vejnovića koji već duže vremena ne trenira sa ostatkom ekipe, već odvojeno pod komandom pomoćnika Saše Keranovića. Protiv Vejnovića je disciplinsku prijavu podneo trener Jelisavac, a Disciplinska klupska komisija utvrdila da ne može da bude kažnjen po aktuelnom Pravilniku, međutim jedan od najboljih i najkvalitetnijih prvotimaca Rudar Prijedora je van prvog tima, a od njegovog slučaja svi se ograđuju i niko ne može da objasni o čemu se radi.

Banjalučki triling koji je u petak zakasnio nekoliko minuta posle “gluvih telefona” i želje da se ne pronađe odgovarajuće rešenje jer je i trener Jelisavac kasnio u petak na trening pred polazak na put za Foču juče je trenirao sa ostatkom ekipe.

-Trener Jelisavac neće podnositi disciplinsku prijavu protiv igrača Šakića, Lolića i Komljenovića s kojima je obavio interni razgovor bez ostatka ekipe jer za to nema osnova – istakao nam je izvor blizak Prijedorčanima.

Tako je Rudar Prijedor u Foči igrao oslabljen, ostao je bez dva vrlo važna boda u borbi sa Zvijezdom-09 za titulu i zaostaje dva koraka iza kluba iz Etno sela Stanišići, a u prolećni deo prvenstva je ušao sa dva boda više. Ko će nadoknaditi te bodove nakon neobjašnjivog “eksperimenta”? Zbog ovog poteza šefa stručnog štaba Prijedorčani su u Foči prekršili Propozicije takmičenja Prve lige Republike Srpske, u zapisniku nisu imali osamnaest igrača već petnaest (dva golmana i trinaest fudbalera), što je ravno fudbalskom mazohizmu jer će sada zeleno-crni biti predmet Disciplinske komisije FSRS.

Igrači su zimus štrajkovali osam dana navodno zbog 7.500 maraka duga što je bila isfabrikovana priča čelnika kluba, radilo se o mnogo većem problemu koji još uvek nije rešen u svlačionici, što se sve više i primećuje. Bolji poznavaoci priče u klubu ističu da su igrači bili protiv trenera Jelisavca i predsednika Dalibora Majkića.

Nakon tog štrajka na udaru šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca našli su se “stranci” u klubu, igrači van Prijedora: Nemanja Vejnović, Aleksandar Vojinović, Milan Šakić, Draško Lolić, Novica Petrović i Ljubiša Pecelj, pa se postavlja logično pitanje: da li je to slučajnost ili klub u jeku sezone u kojoj se bori za titulu želi da smanji troškove tako što će disciplinski eliminisati fudbalere sa strane?

Zanimljivo je da niko od čelnika kluba nije reagovao na ovaj događaj što je još jedna potvrda da u klubu nema autoriteta, ali ni jasne vizije kako i na koji način nastaviti borbu za titulu i Premijer ligu BiH. I to se sve događa u godini kada klub slavi veliki jubilej, 90. rođendan.


Zvijezda 09 6 : 2 Željezničar Sport Team
Tekstilac Kort 0 : 0 Kozara
Napredak 0 : 0 Slavija
Podrinje 0 : 1 Sloga
Sutjeska 1 : 1 Rudar Prijedor
Drina 1 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 22 15 6 1 51
2 Rudar Prijedor 22 14 7 1 49
3 Drina 22 10 8 4 38
4 Slavija 22 9 9 4 36
5 Tekstilac Kort 22 9 7 6 34
6 Podrinje 22 8 3 11 27
7 Željezničar Sport Team 22 7 5 10 26
8 Sloboda 22 8 2 12 26
9 Sutjeska 22 5 8 9 23
10 Kozara 22 3 9 10 18
11 Sloga 22 3 7 12 16
12 Napredak 22 3 5 14 14