XS
SM
MD
LG

NBA: Maestralni LeBron vodio Klivlend do pobjede

Košarkaši Klivlend Kavalirsa savladali su Indijanu sa 100-97 i izjednačili u seriji na 1-1.

Kavsi su sjajno otvorili susret. LeBron Džejms je pokazao zašto je najbolji igrač na svijetu. Vezao je 16 poena i Kavsi su poveli 16-1. Oladipo je griješio i brzo je dobio dva faula. Pejsersi su uhvatili neki ritam i preko Tarnera počeli su postizati poene. Ipak, Kavsi su održavali prednost i nakon prvog perioda imali su +15.

Indijana je bolje zaigrala u drugom periodu. Oladipo se razigrao, Sabonis i Džozef su bili dobri i uspjeli su prići na -4. Tada u seriju ulaze Lav i Korver i Klivlend opet diže prednost. U završnici prvog poluvremena, LeBron je vezao šest poena za svoj tim pa su Kavsi sa +12 otišli na odmor. 

Klivlend je dobro otvorio treći period. Poveli su sa 16 razlike a onda su stali. Indijana pravi seriju 13-4 i prilazi na -5. LeBron je svojim poenima donio sedam poena prednosti Klivlendu. U samoj završnici trećeg perioda obje ekipe su se mučile pa je Klivlend sa +7 ušao u poslednji period.

Klivlend je održavao oko pet poena razlike u poslednjem periodu. Nakon mini serije LeBrona od 4-0, Kavsi dolaze do deset poena prednosti. Uporna Indijana nije odustajala. Serijom 8-2, prlaze na -4. Ušlo se u neizvjesnu završnicu. Indijana je imala napad za izjednačenje ali je Oladipo promašio trojku. LeBron je pogodio bacanja i donio je +5 Klivlendu. Indijana je pokušavala da dođe do preokreta ali nije uspjela.

Klivlend je do pobjede predvodio maestralni LeBron sa 46 poena i 12 skokova. Najbolji u gostujućem sastavu bio je Oladipo sa 22 poena a Tarner je dodao 18.

Foto: Sporting News