XS
SM
MD
LG

NBA: Juta izjednačila protiv Tandera, Mičel oborio rekord Džordana

Košarkaši Jute savladali su Oklahomu sa 102-95 te su brejkom izjednačili na 1-1 u seriji.

Juta je sjajno otvorila susret. Napravili su gosti seriju 9-0 na samom startu i pokazali su šta žele. Oklahoma je odgovorila svojom serijom. Serijom 12-2 došli su do vodstva. Do kraja prvog perioda gledali smo rezultatsku klackalicu. Poenima Dantea Eksuma, Juta dobija prvi period sa 26-25.

Drugi period igrao se u mini serijama. Pri rezultatu 34-33 za Oklahomu, Juta pravi 9-1 seriju i dolazi do sedam poena prednosti. Probali su domaći da smanje zaostatak ali nisu uspjeli, pa Juta sa +7 odlazi na odmor.

Juta je igrala dobro u trećem periodu do jednog trenutka. Poveli su 67-58 i tu su stali. Oklahoma pravi seriju 19-0 i dolazi do +10. Juta se malo sredila u završnici trećeg perioda, ali Oklahoma sa pet poena prednosti ulazi u poslednji period.

Juta je sjajno otvorila poslednji period. Razigrao se Donovan Mičel i gosti serijom 11-1 dolaze do pet poena prednosti. Oklahoma se najviše radi Adamsa vratila i došla do 91-91. Serija poena Gobera i Mičela, donosi +6 gostima. Na to Oklahoma nije imala odgovor. Na kraju je Juta došla do pobjede. Treba reći da je Donovan Mičel postigao 14 poena u poslednjem periodu, dok se Vestbruk na drugoj strani izgubio. Niti je šta dao u završnici niti je imao dovoljno hrabrosti u nekim momentima.

Jutu je do pobjede predvodio Mičel sa 28 poena čime je nadmašio rekord velikog Džordana. Naime, veliki Majk je na debiju u plej ofu na prva dva meča ukupno dao 53 a Mičel 55 poena. Pored Mičela, sjajan je bio i Rubio sa 22 peona te Fejvors sa 20 poena i 16 skokova. Vestbruk je predvodio Tander sa 19 poena i 13 asistencija a Džordž je imao 18 poena i deset asistencija.

Foto: SLAM Magazine