XS
SM
MD
LG

EL: Magični Čačo vodio CSKA do 2-0

Košarkaši CSKA savladali su Himki sa 89-84 i poveli su sa 2-0 u četvrtfinalnoj seriji.

Prvi period bio je izuzetno efikasan i ujednačen. U takvoj igri bolje se snašao CSKA, koji je prvi period dobio sa 24-22. Himki je zaigrao bolje u drugom periodu. Zategli su odbranu uspjeli su da dođu do preokreta. Na odmor odlaze sa vodstvom 45-43.

U trećem periodu CSKA dodaje gas. Sjajna defanziva donijela im je preokret i dva poena prednosti pred odlučujući period. U poslednjem periodu CSKA je igrao dobro. Napadom je dirigirao maestralni Čačo Rodrigez a odbrana je bila dobra. Imali su devet poena prednosti i djelovalo je da je sve gotovo. Trojkom Gila, gosti dolaze na -6. Šved je u narednom napadu imao otvorenu trojku ali je promašio. CSKA je vodio na manje od minut do kraja sedam razlike. Marković je pogodio bacanja, Himki se odbrani a Gil je bio fauliran na trici. Promašio je prvo bacanje i tu je bio kraj nade za goste.

CSKA je do pobjede predvodio maestralni Rodrigez sa 26 poena i deset asistencija. Gil je sa 24 poena predvodio je goste. Treba istaći da je Šved bio jako loš i da je nestao u završnici. Dodajmo da je naš Pefi Marković imao 11 poena.

Foto: Evroliga