XS
SM
MD
LG

Vetarni u Laškom

U organizaciji NK Zlatorog u slovenačkom gradu Laško tokom narednog vikenda biće održan međunarodni “Turnir prijateljstva” četiri veteranske ekipe, a pored domaćina nastupiće još slovački Slovmatik iz Bratislave, te dve ekipe iz Republike Srpske, banjalučki “Džaja” i Mladost-Glamočani iz Laktaša.

Utakmice će biti na programu u dvorani “Tri Lilije”, a žreb će da odluči ko će igrati protiv koga. Celokupan turnir biće odigran u subotu, 21. aprila sa početkom u dvanaest časova. Vredni i pažljivi domaćini su, pored samog takmičenja, gostima iz Slovačke i Republike Srpske prirediće još niz prijatnih iznenađenja i razonode, planiran je i obilazak grada domaćina i druženje uz bogatu trpezu i muziku.

-Pre svega ovaj turnir je zamišljen kao druženje prijatelja i izgradnja novih mostova, a planira mo u narednom periodu da ga omasovimo i da što više klubova učestvuje na takmičenju u našem gradu. Posebno me raduje činjenica što su naši sportski prijatelji iz Republike Srpske Mile nko Petrović i Damir Glišić prihvatili naš poziv, a turnir će da uveličaju i naši dugogodi šnji prijatelji iz Bratislave – istakao je Stanislav Grbić Grga, sportski direktor i vođa omaldinske škole Zlatoroga iz Laškog, inače čovek čiji su koreni iz Republike Srpske, tačnije Prnjavora.

Direktor Škole fudbala Mladost-Glamočani Milenko Petrović je pred odlazak u “deželu” i novu akciju njegovog kluba istakao:

-Suština fudbala i jeste da gradi mostove prijateljstva, sklapa nova poznanstva, povezuje ljude i ovu igru napravi znamenitijom i izazovnijom. Svako klub želi da osvoji turnir na kojem igra, ni mi nismo bez šampionskih ambicija, ali pre svega glavni cilj nam je da upoznamo i steknemo nove prijatelje i ovakva druženja će se nastaviti i kod nas u Republici Srpskoj.

Damir Glišić iz Fudbalskog kluba “Džaja” je rekao:

-Stanislav Grbić je naš dugogodišnji prijatelj, čovek koji je naše gore list i koji razume šta za nas znače ovakve akcije. Verujemo da je ovo samo nastavak jedne dugotrajne i beskonačne fudbalske priče koja će da traje dugo, dugo godina.

Stanislav Grbić