XS
SM
MD
LG

Vlaseničke košarkašice se bore za medalju na Republičkom takmičenju

Ženska košarkaška ekipa vlaseničkog Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ na putu je za Trebinje, gdje će 21. i 22. aprila učestvovati na Republičkom takmičenju u košarci. Na ovom takmičenju, koje je u sklopu Malih olimpijskih igara, takmičiće se šest ekipa, najboljih u Republici Srpskoj, pobjednika regionalnih takmičenja.

Ženska košarkaška ekipa SŠC "Milorad Vlačić", Vlasenica
„S obzirom da je već tradicija da se sa takmičenja vraćamo sa medaljama, ne sumnjam da ćemo se iz Trebinja vratiti sa dobrim rezultatom. Večeras će biti izvlačenje parova, sutra kvalifikacije, a prekosutra finalne utakmice. Košarkašice su svoj kvalitet već dokazale postavši prvakinje semberske regije, a znamo kako jakih ekipa tu ima. Opet ćemo biti najmlađa ekipa na takmičenju, jer osim dvije učenice trećeg, ostatak ekipe čine učenice prvog i drugog razreda“, rekao je profesor Dalibor Vidović, trener Vlaseničanki.


Miroslav Kraljević, načelnik opštine Vlasenica, ispratio je košarkašice za Trebinje.
„Vjerujem da će naše košarkašice, kao i njihove mlađe drugarice protekle sedmice, donijeti dobar rezultat u Vlasenicu. Stalno ističem da će sve ono što je kvalitetno i pozitivno uvijek imati moju i podršku lokalne zajednice, pa smo tako i ovog puta finansirali odlazak za Trebinje i boravak ženske košarkaške ekipe u ovom gradu. Radujem se uspjehu svakog pojedinca iz Vlasenice, posebno djece, školaraca i mladih ljudi, i uvijek ću se truditi, a to tražim i od svojih saradnika i od kompletne zajednice, da se ono što je kvalitetno cijeni, nagradi i podrži“, kazao je načelnik Kraljević.

 

Ženska košarkaška ekipa SŠC "Milorad Vlačić", Vlasenica


Danijela Vasković, kapiten košarkaške ekipe, na Regionalnom takmičenju je proglašena za najbolju igračicu, ali kaže da joj je od ličnog, važniji uspjeh cijelog tima.
Prvo želim naglasiti da sam, kao kapiten, izuzetno ponosna na svoju ekipu i na već postignuti rezultat. Već na Regionalnom takmičenju smo dokazale da se trud i upornost uvijek isplate, a potrudićemo se da nastavimo naš uspješni put i daćemo sve od sebe da se iz Trebinja vratimo sa jednom od medalja. Mi smo, kao osnovke, već bile prvakinje Republike Srpske, tako da imamo iskustvo igranja na ovakvom takmičenju, sa jakim ekipama. Naravno, uz podršku naših trenera, Dalibora Vidovića i Radovana Perendića, koji su uvijek uz nas, nadamo se dobrim rezulatima“, istakla je Vaskovićeva.


Violeta Sekulić kaže da su sve djevojke u ekipi složne i da imaju istu želju – da se vrate sa medaljom.
„Spremne smo da dokažemo da, iako dolazimo iz male sredine, možemo da se ravnopravno borimo sa ekipama iz mnogo većih gradova, koje sigurno imaju bolje uslove za treniranje. Nas u timu povezuje ljubav prema košarci, sloga i prijateljstvo i to je, sigurno, dobitna kombinacija. Zahvalne smo treneru KK „Vlasenica“ Radovanu Perendiću i Slađanu Stankoviću, od kojih smo dobili trenerke u kojima i izgledamo kao ozbiljna ekipa“, kaže Sekulićeva.

 

Ženska košarkaška ekipa SŠC "Milorad Vlačić", Vlasenica

Na Republičkom takmičenju učestvovaće ekipa u sastavu: Danijela Vasković, Violeta Sekulić, Aleksandra Nikolić, Jelica Đurđić, Marija Glišić, Helena Lakić, Ivana Đurić, Ivana Tešić, Selena Vidović, Jovana Šehovac i Isidora Balorda.

Ženska košarkaška ekipa SŠC "Milorad Vlačić", Vlasenica