XS
SM
MD
LG

Generalka za finale Kupa

Prvu od tri utakmice protiv sarajevskog Željezničara fudbaleri Krupe igraju danas (17 časova) na svom terenu u okviru 28. kola Lige za prvaka Premijer lige BiH. “Plavi” sa Grbavice biće protivnik izabranika trenera Slobodana Starčevića i u finalu Kupa BiH 2. maja u Sarajevu i 9. u kanjonu Vrbasa. Zanimljivo je da je Željo jedini velikan “Dejtonske zemlje” koji još nijednom nije izgubio od fudbalskog čuda iz Krupe na Vrbasu, a tromeč u finišu sezone je prilika za Krupljane da pokušaju da skinu skalp četi Admira Adžema.

-Pred nama je prva od tri utakmice, za bodove u Ligi za prvaka i pokušaćemo da jednom angažova nom, disciplinovanom i organizovanom igrom stignemo do pozitivnog rezultata i tako napra vimo dobru najavu i uvod za finalne okršaje u Kupu BiH koji nam mogu obezbediti evropsku vizu. Željezničar je u svakom slučaju favorit, ali mi ćemo da se borimo i pokuđamo da se izborimo za pozitivan rezultat. Očekujemo kvalitetnu igru i pune tribine, pravi fudbalski ambijent – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Na raspolaganju stručnom štabu neće biti povređeni Kerim Palić, dok su Ajdin Redžić i Slobodan Milanović roviti i neće biti u kombinaciji za ovu utakmicu.

-Naša ekipa je mlada i poletna i može da odgovori svim zahtevima, bez obzira na ime rivala, imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i alternativa, što se pokazalo i u prethodnim utakmicama. Samo ime Željezničar je veliki motiv za svakog rivala, tako i nas, pogotovo što nam je to protivnik i u finalu Kupa BiH. Imamo zgusnust raspored, igramo i završnicu Kupa Republike Srpske, tako da smo ušli u ritam subota-sreda-subota što je izuzetno zahtevno i naporno – istakao je mladi fudbaler Krupe Stefan Dabić.

 


Radnik 3 : 3 Široki Brijeg
Željezničar 2 : 1 Sarajevo
Zrinjski 4 : 0 Krupa
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 32 21 6 5 69
2 Željezničar 32 19 6 7 63
3 Sarajevo 32 17 5 10 56
4 Široki Brijeg 32 16 8 8 56
5 Radnik 32 12 9 11 45
6 Krupa 32 10 10 12 40