XS
SM
MD
LG

I šta sad, mislioci?

Fudbalski savez Republike Srpske udario je novu šamarčinu futsalu Republike Srpske. Odigravanje Kupa Republike Srpske u Grupi 1 po drugi put u kratkom vremenskom roku doživilo je fijasko, jer se u predviđeno vrijeme na parketu pojavio samo domaćin KMF Leotar.

Iako je nakon izvlačenja parova Kupa Republike Srpske, i promijenjenog formata takmičenja u Grupi 1, zbog malog broja klubova, rečeno da će se klubovi sami dogovoriti o odigravanju ovog turnira, FSRS je preuzeo ulogu dežurnog policajca i preko mislioca koji ne znaju kada je reprezentativna pauza u futsalu, a žele da se pitaju o svemu u tom sportu, zakazao odigravanje utakmica. 

Prvi put su se obrukali kako zakazivanjem utakmica u vrijeme redovnog kola Premijer lige, tako i obrazloženjem da su mislili da je reprezentativna pauza, a onda i drugi put kada su ponovo zakazali turnir, a na terenu se samo pojavio KMF Leotar, ali ne i KMF Nevesinje i KMF Ljubinje.

To bi praktično značilo da je Leotar ponovo bez borbe otišao na završni turnir Kupa Republike Srpske, gdje ujedno i brani trofej osvojen prošle godine, ako se budu u FSRS pridržavali propozicija, koje su toliko puta proteklih godina kršili.

Na ovaj način, neodigravanjem turnira sa zapisnikom delegata da se ekipe nisu pojavile u zakazano vrijeme, FSRS je još jednom lupio šamar futsalu Republike Srpske u jednom takmičenju kojeg je baš ta organizacija učinila apsurdnim, nebitnim...Glumili su ove godine strogoću, primorali klubove da se takmiče u takmičenju od kojeg imaju samo gubitak, a na kraju su sami lupili šamar tom takmičenju. To tako ne ide, mislioci.

I kao što rekosmo prošle sedmice, ostaje nam samo da se nadamo da će konačno neko u FSRS, sa imalo mozga i želje za napretkom ove igre, konačno reći stop lakrdiji. Do tada, režiseri ovakvih igranki nastaviće po svom ustaljenom ritmu blamiranja.