XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov otputovao na Evropsko prvenstvo: Idem po zlato!

IJF

Svjetski šampion u džudou, Nemanja Majdov, otputovao je u Izrael gdje će u subotu nastupiti na Evropskom prvenstvu u džudou.

Momak iz Istočnog Sarajeva će osam mjeseci nakon osvajanja svjetske titule u Budimpešti nastupiti u Tel Avivu, a ambicije su iste, biti najbolji.

- Ja uvijek idem na prvo mjesto. Bez obzira na to ko su mi protivnici i u kakvoj sam formi meni je cilj biti najbolji. Ništa se ni sada ne razlikuje. Zato što samo razmišljam o prvom mjestu, zato sam tu gdje jesam. Znam koliko sam radio, znam kroz šta sam sve prošao tokom priprema za ovo Evropsko prvenstvo, i daću sve od sebe, do posljednje sekunde borbe, pa kako Bog odluči, rekao je za naš portal Nemanja Majdov, reprezentativac Srbije u džudou.

Pripreme su bile jako teške, šampionske, pa Nemanja spremno dočekuje Evropsko prvenstvo. Prije njega, probu je imao na Grend prijevima u marokanskom Agadiru, i turskoj Antaliji. Srebro u Turskoj pokazuje da je on ponovo na pravom putu.

- Pripreme su bile jako naporne. Mnogo smo propatili, ali sve to vrijedi. Rezultati na prethodna dva takmičenja bila su u skladu sa formom koju sam imao u tom trenutku, i izvukao sam maksimum od sebe. Od tada imao sam još vremena za pripremu za Evropsko prvenstvo i jedva čekam nove borbe.

Žrijeb za Evropsko prvenstvo je u srijedu. Nema sumnje da Nemanju Majdova čeka paklen žrijeb. Sve ono što vrijedi u evropskom džudou naći će se na jednom mjestu. Ali, to je put šampiona, put gdje se moraju pobijediti oni najbolji da bi postao najbolji. A Nemanja zna kako se postaju najbolji. Dva puta je bio U21 prvak Evrope, 2014. i 2016. godine, a na U23 prvenstvu Evrope, upravo u Tel Avivu 2016. godine, Nemanja Majdov je oduševio sve i stigao do bronze.