XS
SM
MD
LG

Vrbas otputovao u Španiju

Članovi Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“ danas su otpitovali za Španiju na završni turnir Evrolige u košarci u kolicima.  Predsjednik ovog uspešnog sportskog kolektiva, Marinko Umičević ubeđen je kako igrači neće razočarati na ovom takmičenju. 

 Ponosan sam na svoje igrače koji su do sada pokazali kvalitet i osvojili su pregršt trofeja. Vjerujem u njih i siguran sam da će ostvariti dobar plasman na ovom završnom turniru Evrolige u Badahosu. Ovim putem želio bih da se zahvalim onim „malim“ ali rekao bih i velikim ljudima koji su donacijama pomogli da odemo na put dug gotovo 3.000 kilometara u jednom pravcu. Jedan od njih je i Manojla Zrnić, direktor JUSC „Borik“ i još jednom svima veliko hvala – rekao je Marinko Umičević.

Kapiten Igor Ignjatović takođe se nada dobrom rezultatu u Španiji. 

 Dobro smo radili i potpuno spremno ulazimo na završni turnir Evrolige. Učinićemo sve kako bismo izborili što bolji rezultat, a nadamo se da možemo biti barem četvrti – poručio je Ignjatović. 

Vlado Švraka konačno je bodovan od AIBWF i samim time je stekao pravo nastupa za Banjalučane. 

Drago mi je što ću konačno moći igrati Evroligu. Iako ćemo za rivale imati dosta jake protivnike kao što je Santa Lućija, ekipa koja je triput uzastopno bila šampion Starog kontinenta, siguran sam da mi nećemo razočarati i da ćemo biti među prva četiri tima – izjavio je Švraka.

Nebojša Kuštrinović, član Upravnog odobra KKI „Vrbas“, naglasio je kako ekipa ima kvalitet i da će to potvrditi na ovom eminentnom takmičenju. 

- Prije svega mi je drago što sam dio ove sjajne porodice, i vjerujem kako će ostvariti dobar rezultat u Badahosu. Iskreno se nadam da će poslije ovog takmičenja imati i bolji status u Banjaluci i Republici Srpskoj kao i BiH – naglasio je Kuštrinović.

 

Prvu utakmicu u Španiji, ekipa KKI „Vrbas“ igra u petak, 27. aprila protiv rivala iz Švajcarske  (15.45), a od 20.15 časova protivnik će im biti turski Izmir.

Piše: Danijel Glišić