XS
SM
MD
LG

Žele u finale

MODRIČA – U fudbalskoj Modriči veruju da je ova sreda – poseban dan! Da će se stići do velikog cilja, da će se eliminisati premijerligaš iz Bijeljine i stići do četvrtog finala Kupa Republike Srpske.

„Imamo dobar rezultat iz prvog meča, slavili smo sa 3:2. Radnik jeste favorit. Međutim, ja se nadam našem prolazu u finale. Mislim da imamo kvalitetan tim. Čast Sembercima, ali znamo da možemo odigrati dobru partiju, sačuvati stečeno u prvoj utakmici i zaigrati u finalu. Svi igračli su spremni, jedino je Nenad Lazareski pod velikim znakom pitanja. Ko dobije poverenje, taj zna šta mu je raditi. Izgarati do poslednjeg atoma snage i na kraju ćemo se svi radovati“, rekao je Drago Svitlica, trener Modričana.

Neđo Šuka je tri puta pogodio mrežu Radnika u prvoj polufinalnoj utakmici. Veruje se da ovaj Romanijac ponovo može ispoljiti efikasnost.

„Ako odigramo na nivou svojih mogućnosti, mi smo finalisti. Ako damo jedan ili dva gola, opet smo finalisti. Ako dozvolimo protivniku da se njega sve pita, ništa od nas biti neće. Dakle, sve je u  našim rukama. Biće to sve dobro. Verujem u naš uspeh. Verujem u pobedu, a remi je u nekom rezervnom razmišljanju“, poručio je Šuka.

Napokon je i Radoslav Prljeta zaigrao dobro. Veliki sportisti se pojave u velikim događajima. I važnim utakmicama.

„Ovo je veliki događaj i poseban dan za Modriču i naš klub. Po svemu sudeći, ova generacija ispisuje zlatnim slovima nove stranice klupske istorije. Valjalo bi da naš okršaj protiv Radnika posmatra makar 2.000 ljudi, da nam budu velika podrška i snaga. Verujemo u naš uspeh, pa bi bilo lepo da ga imamo s kim da podelimo. Neće biti toplo, meč je u 17 časova. U pravo vreme i na našu, nadamo se, veliku radost“, rekao je maštoviti Prljeta.

Petar Jelić, predsednik Alfa Modriče, nepogrešivo vodi ovaj kolektiv ka novim vrednostima, dostignućima, trofejima. I za ovu utakmicu priprema se posebna manifestacija.

„Ako moj prijatelj, predsednik Radnika i selektor Srbije, Mladen Krstajić stigne iz inostranstva, on će biti naš poseban gost. Očekujemo dolazak čelnika više opština. Ljude iz Šamca, Broda, Dervente, Vukosavlja, grada domaćina, ali i našeg prijatelja i načelnika Gračanice Nusreta Helića. Očekujemo i čelnike Grada Bijeljine. Pozvani su ljudi iz Vlade RS, iz OFS Modriča i PFS Doboj. Ukoliko Krstajić dođe ranije, obavešten sam da će načelnik Modriče Mladen Krekić upriličiti prijem u zgradi opštine. U najkraćem, biće ovo praznik fudbala u našem gradu“, najavio je Petar Jelić, predsednik kluba domaćina.

 

Susret Alfa Modriča – Radnik igra se na stadionu „Dr Milan Jelić“ u Modriči od 17 časova. U prvom meču polufinala Kupa RS, Alfa Modriča je kao gost slavila sa 3:2.

Vreme je za nova radovanja...

 

 

 


 

Radoslav Prljeta