XS
SM
MD
LG

Romi pet komada

Fudbaleri Liverpula savladali su na Enfildu ekipu Rome sa 5:2 u prvom polufinalnom meču Lige šampiona.

Iako su ostvarili ubjedljivu pobjedu, puleni Jirgena Klopa će žaliti što već večeras nisu čekirali kartu za Kijev gdje će se održati borba za pehar eminentnog takmičenja.

Deset minuta prije kraja sve je bilo idilično za domaće pošto je na semaforu pisalo 5:0, međutim nedugo zatim se čula pjesma navijača Rome koji su proslavili dva brza pogotka svojih ljubimaca – za nadu u novo čudo na Olimpiku.

Liverpul je zahvaljući čudesnom Mohamedu Salahu samljeo Romu u završnici prvog i u uvodnom dijelu drugog poluvremena.

Egipćanin je još jednom potvrdio svjetsku klasu, fudbalsko majstorstvo –  najprije je u 35. minutu skinuo paučinu sa Alisonovog gola, a zatim elegantno potkopao loptu preko nemoćnog golmana Rome uoči odlaska na odmor.

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2018/matches/round=2000884/match=2021707/postmatch/report/index.html

I dok je prvom poluvremenu pogađao, u nastavku susreta je fantastični Mo namještao pogotke svojim kolegama iz špica. Sadio Mane je iskoristio njegovu asistenciju u 55, a Roberto Firmino u 61. minutu za tada visokih 4:0.

Firmino je potom dodatno uvećao prednost “redsa” u 68, da bi potom Klop odlučio da izvede Salaha kako bi sjajni napadač dobio ovacije.

Nakon toga, mijenja se slika na Enfildu. Edin Džeko u 81. minutu koristi lošu procjenu Dejana Lovrena, a onda je u 85. minutu Roma zaradila penal zbog igre rukom Džejmsa Milnera. Dijego Peroti je bio precizan sa bijele tačke za konačnih 5:2.

Izuzetna utakmica na Enfildu, a čini se da uzbuđenja neće nedostajati ni na Olimpiku. Revanš je na programu za osam dana.

Liverpul – Roma 5:2 (Salah 35, 45, Mane 55, Firmino 61, 68 – Džeko 81, Peroti 85. pen)

IZVOR:CdM

©Getty Images