XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 zaboravljena, okrenuti Tekstilcu

Prvu utakmicu u Ligi za šampiona fudbaleri Slavije igrali su u Etno selu Stanišići protiv lidera Zvijezde 09 i poraženi su sa 3:0.  Nisu domaćini bili toliko bolji, koliko rezultat pokazuje. Njihov trijumf je bez sumnje zaslužen, iskoristili su poklone Slavije i sa tri komada u mrežoi gostiju učvrstili se na čelu tabele.

Bila je ovo kako nam je rekao šef stručnog štaba Slavije Goran Simić najslabija utamica njegovog tima u ovogodi šnjme šampionatu Republike Srpske. Sem tri igrača, a tu se pre svega misli na Antića, Milenkovića i golmana Buto rovića, ostali su podbacili. Nisu bili ni bleda senka igrača iz prethodnih mečeva. Šta se deseilo, pa je ekipa podba cila?

- Nema potrebe ići dalje, sa nekim analzama. Nismo kao tim bili na visini zadatka i zbog toga smo kažnjeni. Možemo mi mnogo bolje i kvalitetnije odigrati, ali nismo  bili u utakmici u subotu. Domaćin je bio bolji, po stigao tri pogotka i to je završena priča. Ne bih ja nikoga ni hvalio ni kudio. Jednostavno, nije nas išlo. Ide mo dalje. Okrećemo se suboti i novom gostovanju. Čeka nas odlazak u Derventu kod Teklstilca i Zvijezda 09 ide u arhivu. Biće vremena da se bavimo timom iz Etno sela Stanišići, kada nam budu dolazili u goste, kaže Goran Simić, trener Slavije.

Voljom žreba, održanom pred start Lige za šampiona, Slavija ima na samom početku dva gostovanja. Dakle ni raspored nije išao na ruku timu iz Istočnog Sarajeva.

- Nećemo se  ni time opteretiti. Mi imamo sada pred sobom još devet dobrih mečeva i moramo biti fokusira ni na njih. Da li je gostovanje ili utakmica kod kuće nema veze? Ispasti nećemo, a u viši rang ne možemo. Prema tome idemo da igramo i da pokažemo da vredimo više od onog što smo pokazali u Etno selu. Bez obzira što praktično nemamo rezultatske imperative imamo želju za nadigravanjem. Naša mlada ekipa mora skupljsti sada iskustvo i kaliti se za sezonu koja nam sledi po završetku ove. Neće ovo biti izgubljeno vreme. Naprotiv, rekao nam je Simić.

Slavija - Podrinje


Tekstilac Kort 1 : 5 Zvijezda 09
Drina 2 : 2 Slavija
Rudar Prijedor 3 : 0 Podrinje
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zvijezda 09 32 25 6 1 81
2 Rudar Prijedor 32 21 8 3 71
3 Drina 32 11 13 8 46
4 Slavija 32 11 12 9 45
5 Tekstilac Kort 32 10 9 13 39
6 Podrinje 32 10 6 16 36