XS
SM
MD
LG

NBA: Filadelfija i Golden Stejt u polufinalu

Košarkaši Filadelfije i Golden Stejta, prošli su u polufinala Istoka odnosno Zapada. Filadelfija je sinoć dobila Majami i prošli su sa 4-1, dok je isto Golden Stejt uradio protiv Sparsa.

Filadelfija savladala je Majami sa 104-91. Prvo poluvrijeme je bilo izuzetno izjednačeno. Obje ekipe su igrale dobro i gledali smo veliku rezultatsku klackalicu. Na odmor se otišlo sa neriješenim rezultatom. U trećem periodu, Fila je odigrala sjajno i dobila je ovaj period sa 34-20. Prednost koju su stekli, bez problema su sačuvali do kraja i došli su do pobjede i prolaza. Filu je do pobjede i prolaza predvodio Redik sa 27 poena dok je Majami predvodio Olinik sa 18 poena.

Golden Stejt savladao je Sparse sa 99-91. U prvom periodu gledali smo ravnopravnu košarku a Golden Stejt je imao dva poena prednosti. U drugom periodu, Golden Stejt je zaigrao sjajno u odbrani. Iz sjajne odbrane došli su do dvocifrene prednosti na poluvremenu. Svoju prednost su u trećem periodu dodatno uvećali na +14. U poslednjem periodu došlo e do opuštanja u igri Voriorsa ali su bez problema došli do pobjede i prolaza. Golden Stejt je do pobjede predvodio Durant sa 25 poena, Tompson je dodao 24 a Grin 17 poena, 19 skokova i sedam asistencija. Oldridž je predvodio goste sa 30 poena i 12 skokova.

Foto: The Impurer Sports