XS
SM
MD
LG

Nemanja Majdov saznao protivnike na evropskom putu

Reprezentativac Srbije, Nemanja Majdov, saznao je protivnike na svom putu ka medalji na Evropskom prvenstvu u Tel Avivu.

Slabih protivnika nema, to je odavno jasno na ovakvom takmičenju, pa se od samog početka mora zapeti jako i maksimalno.

Nemanja je slobodan u prvom kolu, a onda ga u drugom čeka bolji iz duela Čeha, Davida Klamera i Islanđanina, Egila Blondala. Čeh je favorit u ovom duelu, a njega je Nemanja pobjeđivao u dva obračuna. Jednom baš u Tel Avivu, prije godinu i po na U23 prvenstvu Evrope kada je uzeo bronzanu medalju. Islanđanin, sa druge strane, nije pretjerano poznat borac, ne pojavljuje se na najvećim svjetskim takmičenjima često, ali je višestruki prvak Islanda.

Nastavak donosi duel sa boljim iz meča Dominica Di Guide iz Italije i Holanđanina Jesper Sminka. Dvadeset petogodišnji Italijan se krajem prošle godine spustio iz stotke u kategoriju do 90 kilograma, i od tada osvojio tri medalje, bronze na Evropskim kupovima u Bratislavi i Oberwartu, te srebro na prvenstvu Italije.  Dolazi mu na noge mladi Jesper Smink, džudista iz Holandije, Nemanjina generacija. Jako nezgodan borac koji je na Grend priju u Hagu pokazao da se može nositi sa najboljima u kategoriji.

Potencijalno četvrtfinale donosi vjerovatno duel protiv boljeg iz duela dobro poznatih rivala, Kristijana Tota iz Mađarske, te Piotra Kucere iz Poljske koji se sastaju već u drugom kolu, ali je za očekivati da pobjednik tog duela savlada boljeg iz duela Litvanca i Turčina u trećem kolu.

Linija B ukršta se sa Linijom A tako da je u polufinalu moguć duel dva srpska takmičara, Aleksandra Kukolja i Nemanje Majdova, ukoliko sve bude išlo po planu, a nadamo se da hoće.

Kategorija do 90 kilograma na rasporedu je u subotu, a sva najzanimljiva dešavanja vezano za ovu, nama najinteresantniju kategoriju, moći će te pratiti na našem portalu.