XS
SM
MD
LG

Bratunac poravnao u seriji

Košarkaši Borca poraženi su večeras u Bratuncu od istoimenog domaćina rezultatom 71:66 u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa za šampiona Republike Srpske, te je rezultat izjednačen, s obzirom da je, podsjetimo, Borac u Boriku trijumfovao rezultatom 64:50. Treća utakmica igra se u srijedu (2. maj) u dvorani Borik, koja je zauzeta u danima predstojećeg vikenda.

Košarkaši Borca poraženi su večeras u Bratuncu od istoimenog domaćina rezultatom 71:66 u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa za šampiona Republike Srpske, te je rezultat izjednačen, s obzirom da je, podsjetimo, Borac u Boriku trijumfovao rezultatom 64:50. Treća utakmica igra se u ponedjeljak (30. april) u dvorani Borik.

Meč je, mora se reći, odigran u atmosferi za najvišu ocjenu: bratunačka sportska dvorana bila je ispunjena do posljednjeg mjesta, a gromoglasna podrška, kao što je bio slučaj i u dvorani Borik, nije prestajala nijednog sekunda. Gledajući rezultatski tok, utakmica je bila izuzetno “tvrda”; dovoljno je samo reći da nijedna ekipa za 40 minuta nije uspjela da stvori dvocifrenu prednost.

Borac je na svojoj strani maksimalno imao plus od 4 poena i to nakon 70 sekundi igre, kada je na semaforu bio ispisan rezultat 2:6. Sa druge strane, igrači Milivoja Mlađenovića su u finišu meča, na 70 sekundi do kraja susreta, bili 8 koraka ispred Borca (63:55), koji je u meč uspio da se vrati nakon što su po tri slobodna bacanja, nakon prekršaja Bogičevića i Pilindavića, realizovali Srđan i Peđa Lončar za 64:61. Imao je Bratunac na svojoj strani prednost od tri poena (69:66) na 40 sekundi do kraja, pokušao je Peđa Lončar novim šutem za tri poena da donese izjednačenje svom timu, ali nije uspio, te su domaći u penal-završnici stigli do trijumfa i izjednačenja u seriji.

U ekipi Bratunca četiri košarkaša su postigla dvocifren broj poena: prednjačili su Zoran Kupusović i Miroslav Milidrag sa 15 poena, Miroslav Kovač je postigao 14, a Nebojša Erkić 11 poena. U Borcu, Peđa Lončar je postigao 23 poena, Nebojša Nikolić 15, a Srđan Lončar 13 poena.

BRATUNAC – BORAC 71:66

dvorana: u Bratuncu, gledalaca: 1000, sudije: Dragan Kralj, Božidar Radanović i Goran Stojančević.

BRATUNAC: Erkić 11, Bogičević 7, Kupusović 15, Kovač 14, Milidrag 15, Deurić 2, Alempić 2, Milošević, Maksimović, Jokić, Deronjić, Pilindavić 5. Trener: Milivoje Mlađenović.

BORAC: S. Lončar 13, Lakić 2, P. Lončar 23, Nikolić 15, Ćulum, Kecman 6, Barbarez 3, Omerkadić, Putnik, Samardžić 2, Aničić, Stupar 2. Trener: Marko Taušan.

(borac-sport, foto: borac-sport)