XS
SM
MD
LG

Dug zao drug

 

Odigravanje utakmice sedmog kola Lige za opstanak između Borca i Mladosti iz Doboja kod Kaknja, koja je zakazana za subotu (28. april) na Gradskom stadionu sa početkom u 20 časova, pod znakom je pitanja zbog dugovanja kluba iz Platonove ulice prema Fedoru Predragoviću i Vuletu Trivunoviću, prenosi portal Mondo.

Naime, Predragoviću, koji trenutno brani boje Celja, Borac duguje 10 286 KM, dok je dug prema Vuletu Trivunoviću, sadašnjem strategu Kozare iz Gradiške i nekadašnjem kapitenu i treneru Borca koji je tokom većeg dijela prošle sezone kad je klub superiorno osvojio titulu u Prvoj ligi Republike Srpske sjedio na crveno-plavoj trenerskoj klupi, duplo manji i iznosi 5 000 KM.

Banjalučki klub do početka utakmice delegatu meča mora da predoči izvještaj o isplati ili bar reprogramu dugovanja, ali kako je istakao potpredsjednik Borca Vico Zeljković za gore pomenuti portal, dogovor sa spomenutim dvojcem trenutno je daleko.

– Tačno je, dugovanja do ovog trenutka nisu isplaćena, a još uvijek nije postignut dogovor o reprogramu. Išli smo na na opciju da te obaveze pomjerimo za poslije jer trenutno nemamo priliv sredstava. Tu više nije stvar da li oni imaju u nas povjerenje ili ne, pošto je presuđeno u njihovu korist i njih ne može niko da prevari. Oni će svoje sigurno naplatiti. Mi sada nemamo priliv sredstava, a nemamo dogovor, tako da je odigravanje utakmice u subotu pod znakom pitanja. Vidjećemo šta će se dešavati u naredna dva-tri dana. Sada nemamo sredstva, ali radimo na tome da ih pronađemo ako ne postignemo dogovor. Nažalost, ovo nije prvi put da u zadnji čas rješavamo potraživanja iz prošlosti i sada nisam 100 odsto siguran da li ćemo uspjeti. Nemamo štampariju novca. Guramo koliko možemo, uspjeli smo dosta toga isplatiti, čak to i ne ističemo mnogo, kako ne bismo skretali pažnju sa važnijih tema i sve mislimo da će ljudi koji vole Borac to da razumiju. Nama je problem tekuća likvidnost upravo zbog dugova iz prošlosti. Dosta smo ih platili na dan utakmice, neki su dospjeli u medije neki ne, ali borimo se pred skoro svaku utakmicu. Trivunovića je ova uprava dovela u klub, međutim zbog poznatih problema sa njim taj dug je ostao i jednostavno to nismo stigli da uradimo jer smo morali da platimo “stotinu Trivunovića” koji su bili tu prije 4-5 godina i prosto oni dolaze na naplatu. U finanskijskom smislu se ponašamo kako moramo da bi klub preživio i plaćamo tužbe koje dođu na naplatu, jer smo na to primorani. Mislim da će biti teško riješiti ovaj problem razgovorom. Razgovarao sam sa njim i on u suštini smatra da je trebalo da bude pozvan 2-3 mjeseca nakon što je napustio klub da se dogovorimo. Pokušao sam da mu objasnim da to tada nismo mogli jer smo imali slučajeve kakav je on sad – naveo je Zeljković.

(borac-sport, foto: borac-sport)


Vitez 1 : 2 GOŠK
Borac 2 : 0 Sloboda
Mladost 0 : 3 Čelik
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 GOŠK 32 13 6 13 45
2 Mladost 32 11 9 12 42
3 Borac 32 10 8 14 38
4 Sloboda 32 9 9 14 36
5 Čelik 32 8 4 20 28
6 Vitez 32 3 6 23 15