XS
SM
MD
LG

Iz kanjona na dva finala

Ko se ne razume u fudbal pored njega prolaze neprimećeno uspesi Fudbalskog kluba Krupa, neko iz neznanja, a neko iz sujete ne želi da potvrdi da je reč o fudbalskom fenomenu koji odavno nije viđen na celom ovom delu Evrope koji se u današnjem svetu naziva Jugoistok. Bio to on, Jugoistok, ili Zapadni Balkan kako ističu u Briselu, svejedno je, Krupa je čudo u svim elementima: organizacionom, finansijskom, takmičarskom, stručnom, moralnom…

Posle ulaska u finale Kupa Bosne i Hercegovine gde je očekuje dvomeč protiv sarajevskog Željezničara (2. i 9. maja, prvo na Grbavici, a potom i Krupi na Vrbasu) fudbaleri Krupe obezbedili su plasman u još jedno finale Kupa Republike Srpske. Plavi iz kanjona Vrbasa, poput trofeja na nivou BiH i istorijskog plasmana na međunarodnu scenu u 35 godina postojanja kluba, žele da u svoje trofejne vitrine donesu i eksponat masovnijeg takmičenja matičnog Saveza u čijem finalu su bili 2015. godine (poraženi od Rudar Prijedora). Maj će da bude mesec velikih izazova za Krupljane jer igraju i Ligu za prvaka Premijer lige BiH, a visoko pucaju i na trofej u Kupu Grada Banjaluke (finale na Spasovdan).

U revanš susretu polufinala Kupa Republike Srpske, posle trebinjskih 0:0 puleni trenera Slobodana Starčevića u revanšu na svom terenu zabeležili su rutinsku pobedu (3:0) i protiv još jednog premijerligaša, bijeljinskog Radnika, branioca trofeja, igraće za pobednički pehar. Posle duela sa Hercegovcima šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević je istakao:

-Kroz odličan pristup protiv iskusne ekipe Leotara i rezultatski potvrdili smo ulogu favorita. Iz nekoliko dobrih šansi postigli smo tri pogotka i plasirali se, po drugi put u istoriji kluba, u finale Kupa Republike Srpske. Protiv Radnika u borbi za trofej nastojaćemo da iz dvomeča izađemo kao pobednik i podignemo trofej namenjen najboljem klubu u Kupu našeg entiteta koji brane upravo Bijeljinci. Pre toga čekaju nas obaveze u Kupu BiH u kojem imamo istorijsku šansu da se plasiramo u kvalifikacije za UEFA Evropsku ligu. Pred nama je naporan maj u kojem ćemo da igramo svaka tri ili četiri dana takmičarsku utakmicu, a sabiranje postignutog je krajem idućeg meseca.

Junak pobede protiv Trebinjaca bio je dvostruki strelac Nusmir Fajić koji je zablistao kao protiv Zvijezde-09 iz Etno sela Stanišići u polufinalu Kupa BiH.

-Opravdali smo ulogu favorita koja nam je nametnuta u duelu sa Leotarom, odigrali smo koliko je bilo potrebno i stigli smo do finala koje će da bude veliki izazov za nas, a trofej želja da ga osvojimo. Osim toga napravili smo dobar uvod pred prvenstveni meč u Širokom Brijegu, a s druge strane nastavili smo pobednički kontinuitet i dokazali da trijumf protiv Željezničara nije bio slučajnost. Imamo kvalitet i potencijal, a nadam se da ću i u narednim susretima nastaviti golgeterski niz, pogotovo na “Pecari”, ali i na Grbavici u prvom susretu finala Kupa BiH koji je za nas u ovom trenutku prioritet – rekao je Nusmir Fajić, golgeter premijerligaša iz Krupe na Vrbasu.

Fudbaleri Krupe nastavljaju da sanjaju svoj fudbalski san i očekuju da im on u maju postane stvarnost…

Buco Ilić: Želimo het-trik u trofejima

Dragomir Buco Ilić “alfa i omega” Krupe posle plasmana u finale Kupa Republike Srpske je istakao:

-Ovo je veliki uspeh za nas i želimo da osvojimo tri Kup pehara, Grada Banjaluke, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine. Kada bi bar jedan doneli u naše klupske prostorije bili bi izuzetno srećni, a kada bi sve tri bili bi najsrećniji klub na svetu. Treba istaći i to da su naši juniori prošle godine bili finalisti Omladinskog Kupa BiH, a ove polufinalisti. I to je potvrda dobrog i kvalitetnog rada u kontinuitetu i znak da smo na pravom putu. Bilo bi lepo kada bi ostvarili het-trik u trofejima.

Moguća promena termina

Prema kalendaru takmičenja Fudbalskog saveza Republike Srpske finalni susreti Kupa planirani su za 30. maj i 6. jun, to znači da bi Radnik i Krupa morali da ostaju dodatno više od dve sedmice u pogonu jer obaveze završavaju 20. maja. Samim tim pojavilo se logično pitanje: da li FSRS može da preinači termine finala Kupa i donese odluku da se igra jedna utakmica pogotovo ako Krupa obezbedi plasman u Evropu što bi bio viši interes?

U FSRS čekaju zvanične zahteve i predloge klubova, ali kako saznajemo postoji razmišljanje da se finale Kupa Republike Srpske igra u nedelju 27. maja, kada na rasporedu nisu susreti Prve lige, i to jedna utakmica. O svemu tome odlučivanje Takmičarska komisija i Odbor za hitna pitanja FSRS, a ako se budu igrale dve utakmice, onda postoji više termina: 16, 23, 27. i 30. maj.

Nusmir Fajić