XS
SM
MD
LG

Ulog Kup i Evropa

Grbavica je novo mesto na kojem će Fudbalski klub Krupa da piše svoju klupsku istoriju, u sredu, 2. maja od 17.30 časova (prenos TV Arena sport) kada je na programu prva finalna utakmica Kupa Bosne i Hercegovine. Ni bolan poraz (0:5) na “Pecari” od Širokog Brijega u “šarenom” sastavu, jer je trener Slobodan Starčević glavne adute čuvao za Željezničar, nije poremetio atmosferu u fudbalskom fenomenu o kojem bruje mnogi u Evropi.

-Izgubili smo 0:5, prvi put primili u prvenstvenim utakmicama “petardu”, ovo je naš najveći poraz u borbama za bodove, ali ako je za utehnu moglo je da bude i 10:0 za domaćina. Sve što su Širokobriježani šutnuli je ušlo u našu mrežu, mi nismo bili na nivou dosadašnjih utakmica i rezultata. Međutim, moram da kažem da u ovoj atmosferi non-stop igranja, subota-sreda-subo ta nama je Kup BiH prioritetm baš kao i Kup Republike Srpske, a kroz prvenstvene utakmice želimo da dižemo našu igru i formu – istakao je šef stručnog štaba Krupe Slobodan Starčević.

Krupljani su pre desetak dana, u prvenstvu, pokazali da mogu da igraju protiv rivala u finalu masovnijeg takmičenja. Na svom stadionu u Krupi na Vrbasu pobedili su Željezničar 2:0, a uzdaju se i u to što je revanš finala Kupa u kanjonu Vrbasa i da bi to mogao da bude jedan od presudnih faktora.

-Za razliku od susreta u Širokom Brijegu na Grbavicu putujemo u skroz drugačijem sastavu iako imamo i određenih problema s povredama i umorom. Pred nama je jedna od dve najvažnije utakmice ove sezone koje nam mogu doneti i istorijski nastup na međunarodnoj sceni, u kvalifikacijama za UEFA Evropsku ligu. Nalazimo se pred vratima fudbalskog raja, treba samo da ih otvorimo i uđemo. Nadamo se dobrom rezultatu u prvoj utakmici u Sarajevu koja će nam dati nadu i optimi stično uporište da u revanšu na svom terenu možemo da osvojimo pobednički pehar – dodao je Slobodan Starčević.

Jedan od glavnih aduta Krupljana na Grbavici u sredu mogao bi da bude golgeter Nusmir Fajić koji nije igrao u Širokom Brijegu. U poslednjih nekoliko utakmica bio je čovek odluke, pogotovo u polufinalu Kupa BiH protiv Zvijezde-09 u Etno selu Stanišići.

-Svesni smo da u finalu Kupa BiH mnogo toga odlučuje, pred nama je 180 teških minuta. Željezni čar jeste blagi favorit, ali ni mi nismo za otpisivanje imamo i mi pravo na nadu i optimizam. Mislim da će definitivna odluka o pobedniku Kupa BiH za 2018. godinu pasti na našem terenu u Krupi na Vrbasu pred punim tribinama i u sjajnom ambijentu, 9. maja. Bilo bi lepo kada bi bar jednom pogodili mrežu domaćina na Grbavici – istakao je Nusmir Fajić, golgeter Krupljana.

Prvi susret finala Kupa Bosne i Hercegovine sudiće banjalučki arbitar sa FIFA znakom Dragan Petrović, odlučila je Komisija za sudije i suđenje FS BiH.

Revanš susret u Krupi na Vrbasu je takođe poveren internacionalnom arbitru, a reč je o Irfanu Peljti iz Sarajeva.