XS
SM
MD
LG

Maksimović brži od sudije

MRKONJI GRAD-Fudbaleri Slobode u 3.kolu Lige za opstanak zasluženo su pobjedili Kozaru 2:1.Da su domaći napadač, a prije svh Stefan Malinvić biloi malo precizniji pobjeda je mogla biti ubjedljivija.

Oba tima u ovom meču igrala su bez nekoliko standardnih prvotimaca, a priliku da od bude starter u domaćem sastavu dobio je 18-godišnji Slavko Anđelić koji je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu.

Sloboda je došla u vodstvo u 80 minutu golom Stefana Malinovića.Maksimović je ubacio loptu pred gol Bojanića, a Malinović pogodio za vodstvo domaćeg satava.Gosti iz Gradiške rezultat su poravnali u 87 minutu golom Borisa Aljetića.On je sa nekih 25 matara želio da uputi centaršut, ali mu je lopta „preršla“ preko noge i završila u rašljama pored loše postavljenog golmana Kovačevića.

I kada su svi na stadionu očekivali kraj meča Sloboda je u 91 minu došla do vodstva 2:1.Ognjen Topić ubacio je loptu u petarac gostiju gdje se najbolje snašao Maksimović i ubacio loptu u mrežu, za veliko slavlje na „Lukama“.

Domaći fudbaleri mogli su do vodstva u petom minutu.Mladi Anđelić sjano je centrirao Malinović glavom šutirao tik pored lijeve stative.Isti akteri bili su u 27 minutu, ali šut Malinovia glavom završio iznad prečke.Stopostotnu priliku u 45 minutu prokockao je Lazendić, nakon ubacivanja Maksimovića.

Zanimljivo da gosti u prvom poluvremenu nisu uputili ni jedan šut prema golu Slobode.Prvi konkretniji napad imali su u 46 minutu nakon ubacivanja lopte iz kornera.I u 55 minutu kada je po lopti sa dvedesetak metara rapslio mladi Kačevenda, a Kovačevi sjano zaustavio šut.

Sloboda je mogla do vodstva u 47 minutu.U prilici je,ponovo bio Malinović nakon ubacivanja Anđelića.Tri minuta kasnije neprecizan je Jekić, a u 60 minutu Malinović.Pet minuta kasnije Malinovićev šut zaustavila je stativa.

Šef stručnog štaba Slobode Čedomir Ćulum zadovoljan je pobjedom i igrom svog mladog tima, koji je faktički obezbjedio opstanak u ligi.

-Dominirali smo cijelu utakmicu, stvarali šanse i zasluženo pobjedili.Pogdili smo stativu i promašili još neke šansi i mirinij završnicu meča.Gali smo postigli deset minuta prije kraja utakmice, a trim minuta prije kraja nakon centaršuta.Na sreću sve nam se vratilo u poslednjim trenutcima meča i zasluženo smo osvojili tri boda sa kojima smo 99 posto obezbjedili opstanak u ligi.To nam omogućava da nasavimo sa našim opredjeljenjem da u svakom meču damo priliku nekom od naših juniora da zaigra od prvog minuta.Želim da pohvalim mladog Anđelića koji je faktički danas debitovao i pružio odličnu partiju- rekao je Ćulum.

Trener struke Kozare Vule Tirivunović i pored poraza zadovoljan je igrom svoje ekipe, u kojoj je su bila četvorica juniora.

-Izuzeteno korektna utakmica i želim da se zahavalim domaćinima na korektnoj atmosferi po čemu je Mrko njić prepoznatljiv.Mi smo danas dali šansu mlađim igračima.U satsvu su nam bila četvrica debitanata iz juniorskog pogona.Oni su budućnost Kozare i zbog njih sam srećan.Naravno nisam srećan zbog poraza, jer nam je svaki bod dragocjedn u borbi za opstanak u ligi.Nemamo za čim žaliti, ali kada primite golu u poslednjoj minutu ostaje žal za remijem.Okrećemo se narednim utakmicama i vjerujem u naš opstanak u ligi- rekao je Trivunović.

Utakmicu je dobro vodila sudijska trojka, na čelu sa Velimirom Drinićem iz Modriče.Istinu za volju posaom su im olkašali i fudbaleri fer i korektnom igrom.

 

 


Napredak 2 : 0 Željezničar Sport Team
Sloga 2 : 1 Sutjeska
Sloboda 2 : 1 Kozara
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sloboda 25 9 3 13 30
2 Željezničar Sport Team 25 8 5 12 29
3 Sutjeska 25 7 8 10 29
4 Kozara 25 4 9 12 21
5 Napredak 25 5 5 15 20
6 Sloga 25 4 8 13 20