XS
SM
MD
LG

NBA: LeBron i Lav vodili Kavse do duplog brejka u Kanadi

Klivlend Kavalirsi savladali us Toronto sa 128-110 i tako napravili još jedan brejk i došli do 2-0.

Prvi period bio je veoma interesantan. Iako je Kevin Lav tražio od trenera Lua nakon prvog meča da igra na poziciji krilnog centra, trener je molbu odbio i ostavio ga je na poziciji centra. Obećao mu je više lopti i na početku meča je tako i bilo. U prvom periodu je većina napada Kavsa išla baš preko Lava i on je u prvom periodu dao deset poena. Kod domaćih su meč dobro otvorili DeRozan, Lauri i Valančiunas. LeBron je opet dobar dio prvog perioda odmarao ali Kavsi nisu trpjeli mnogo radi toga. Toronto je nakon prvog perioda imao tri poena prednosti.

Raptorsi su bolje otvorili drugi period. Klupa domaćih je igrala sjajno. Predvođena Vanvlitom, rezervna postava Raptorsa održavala je pet do osam poena prednosti ua svoj tim. Grin je u tim trenucima održavao Kavse u životu. Povratkom Laurija na parket, on preuzima stvar u svoje ruke i donosi poene svojoj ekipi. U završnici prvog poluvremena razigrao se LeBron. Ipak, Toronto je na odmor otišao sa prednošću. Vodili su 63-61 na poluvremenu.

Kavsi su sjajno otvorili drugo poluvrijeme. LeBron je bio razigran a pratili su ga i ostali sjajno. Pogađali su svi i davali svoj doprinos pa su Kavsi nakon četiri minute igre u nastavku, došli do 11 poena prednosti. Kejsi je tražio tajm aut da pokuša da razdrma svoju ekipu ali to nije dalo rezultata. LeBron je igrao sjajno i poenterski ali i što se razigravanja saigrača tiče. Treba reći da su ga i oni sjajno pratili. Lav, Smit, Hil svi su oni imali bitan doprinos. Kavsi su sačuvali dvocifrenu prednost i sa +11 su ušli u poslednji period.

U poslednjem periodu gledali smo nadmoć Klivlenda nad svojim rivalom. Razlika se povećavala a LeBron nije odustajao. Imali su i 23 poena prednosti u jednom trenutku. Jesu uspjeli domaći da spuste razliku ispod 20 i da priđu u jednom trenutku na -13 ali to je bilo sve. Jednostavno je Toronto psihički još jednom poklekao i još se jednom dokazalo da osjećaju strah kada plej of dođe. Na kraju je Klivlend slavio sa 128-110.

LeBron Džejms vodio je Kavse do pobjede sa 43 poena, osam skokova i 14 asistencija a Lav je imao 31 poen i 13 skokova. Toronto je predvodio DeRozan sa 24 poena.

Foto: Toronto Star