XS
SM
MD
LG

U Prvoj ligi Republike Srpske ostala bitka za opstanak

Danas se igraju sve utakmice 4. kola Lige za prvaka i Lige za ostanak Prve lige Republike Srpske.

Pobjedom u srijedu nad glavnim konkurentom, prijedorskim Rudarom, Zvijezda 09 je otišla na ogromnih sedam bodova prednosti i stigli su pred vrata Premijer lige. Uz to Prijedorčani nastavljaju sa dosta turubulencija u klubu, smijenjen je trener Zlatko Jelisavac, pa će u nastavak sezone sa novim trenerom.

Priliku da se vrate u pobjednički ritam imaće protiv Slavije koja gotovo sa juniorskim sastavom putuje u Prijedor. Sokolovi su davno ispunili svoje ciljeve za ovu sezonu, te će priliku dobiti mlađi igrači koji bi naredne sezone trebali da dobiju značajniju minutažu u seniorskom timu.

Zvijezda 09 će ovo kolo na komšijski derbi kod Drine. I Zvorničani su podmladili ekipu za finiš sezone, te će i oni dati priliku mlađim igračima, dok Zvijezda 09 želi da potvrdi ulazak u Premijer ligu.

Šansu mlađim igračima daju i Tekstilac i Podrinje. Ove dvije ekipe će odmjeriti snage u Derventi, a trener ekipe iz Janje, Senad Hadžić, povjerenje polako ukazuje kadetskim igračima svoje ekipe koji dobijaju priliku da se već okušaju u seniorskom fudbalu.

Mnogo zanimljivije je u borbi za opstanak, gdje su se pobjedama u srijedu Kozari potpuno priključili Napredak i Sloga. Sada su ove tri ekipe unutar jednog boda, a s obzirom na to da ispada samo jedna ekipa, biće mnogo interesantno do kraja sezone.

Napredak i Sloga će upravo u Donjem Šepku odmjeriti snage u direktnom duelu, i pobjednik tog meča dobiće pol poziciju za posljednjih šest kola. Kozara ide na drugo uzastopno gostovanje, ovaj put u Banja Luku kod Željezničara, i nadaju se da će proći bolje nego u Mrkonjić Gradu, gdje su oslabljeni neigranjem nekoliko standardnih prvotimaca doživjeli poraz u posljednjim minutama meča.

Bez prevelikog rezultatskog značaja meč igraju u Foči Sutjeska i Sloboda, a ko trijumfuje u ovom meču vjerovatno bi završio sav posao oko opstanka, mada će ih i ovako biti teško stići.

Sve utakmice današnjeg programa igraju se od 17,00.

Parovi:

Liga za prvaka:

Derventa: Tekstilac - Podrinje
Zvornik: Drina - Zvijezda 09
Prijedor: Rudar - Slavija

Liga za ostanak:

Donji Šepak: Napredak - Sloga
Foča: Sutjeska - Sloboda MG
Banja Luka: Željezničar - Kozara


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27