XS
SM
MD
LG

Pljevaljčić presudio Slobodi

Novim trijumfom pred svojim navijačima fudbaleri Sutjeske su se udaljili iz opase zone i ulaze u mirnu završnicu doigravanja za opstanak u prvoligaškom karavanu RS.

Gosti iz Mrkonjić Grada su dugo odoljevali,  ali su na kraju stadion pokraj Ćehotine  morali napustiti pogunte glave. Većim delom utakmice domaći igrači su imali jalovu inicijativu,  dok se Sloboda uglavnom branila i pokušavala da brzim kontranapadima ugrozi domaći gol.

Iz prvog dela treba izdvojiti prilike Sekulovića u petom, dva minuta kasnije Drakula, koji  je ozbijlno zapretio i u  petnasetom minutu . Hendikep za domaći tim se desio u 28. minutu kada se povredio jedan od najboljih igraša Fočaka, Rašević koji je morao napustiti igru,  što je otupilo i oštricu napada Sutjeske .

I u drugom delu Fočaci su imali laganu terensku inicijativu,  ali ipak su prvi zapretili gosti u 59 .minutu kada je udarac Malinovića završio  pored desene stative domaćeg gola.

Potom je uzvratio Mojović u 62 .minutu kada je šutirao preko gola,vrlo dobru priliku nije realizovao  Danilović u 68. minutu.

I konačno u 81 .minutu usledila je školska akcija domaćeg tima, najbolji akter ovog meča Nikola Mojović je uposlio Lukića, mladi napadač Fočaka je prosledio do Mrguda,   koji je odlično asistirao Ognjenu Pljevaljčiću,  a on je  smestio loptu iza leđa nemoćnog Kovačevića za minimalnu, ali potpuno zasluženu pobedu Sutjeske.

I LIGA RS U FUDBALU

SUTJESKA (F) - SLOBODA (MG) 1:0 (0:0)

Gradski stadion; Gledalaca.200.Sudija: Mladen Mirić (Bijeljina) . Strelac: Pljevaljčić u 81.minutu . Žuti kartoni:Drakul ,A.Ivanović (Sutjeska),  Perović (Sloboda).

Sutjeska  (F): Avramović , Mrgud  ,Rašević (od 28. min.Lukić  ) , A.Ivanović  (od 90. min.V.Ivanović), Mojović  ,Sekulović  ,M.Ivanović  (od 80. min.Radović), Drakul  ,Danilović   ,Mihajlović   ,Pljevaljčić  .

Sloboda (MG): Kovačević  ,Jekić  ,Topić   ,Peno  (od 62. min.Perović), Savanović   ,Đukarić    (od 85. min.Stamenković),Crnomarković  ,Gračanin  (od 62. min. Anđelić)  ,Sladojević   ,Malinović   ,Stijepić  ,

Igrač utakmice:Nikola Mojović (Sutjeska)

 


Željezničar Sport Team 0 : 2 Kozara
Sutjeska 1 : 0 Sloboda
Napredak 2 : 0 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 26 8 8 10 32
2 Sloboda 26 9 3 14 30
3 Željezničar Sport Team 26 8 5 13 29
4 Kozara 26 5 9 12 24
5 Napredak 26 6 5 15 23
6 Sloga 26 4 8 14 20