XS
SM
MD
LG

Titula u Modriči

 

 

MODRIČA – Igra koju su ispoljili timovi iz Srebrenika i Modriče trajala je dva časa i 15 minuta, budi nadu u još bolje dane odbojkaškog sporta, navodi na zaključak da „igra na mreži“ ima svetlu perspektivu.

„Gradinari“ su prva dva seta dominirali, sve im je polazilo za rukom, malo ko je verovao u preokret. Valjda su samo modrički mladi sportisti znali da mogu do trofeja. Zaigrali su u svom prepoznatljivom ritmu i ništa ih nije zaustavilo na putu do cilja. Doduše, velika drama viđena je u taj – breku, ali neizvesnost i pripada po kvalitetu ujednačenim ekipama.

Za najboljeg odbojkaša dvodnevne manifestacije proglašen je Ilija Borojević, tehničar novog šampiona BiH.

„Finale je bilo maestralno. Četiri izuzetno kvalitetne ekipe. Presudile su nijanse, sportska sreća. Tim iz Srebrenika je više nego dobar. Poveli su sa 2:0, ali vratili smo se u život i pobedili. Osvojili titulu i poklanjamo je našem gradu, prijateljima kluba, sugrađanima, svim ljubiteljima odbojke“, rekao je Borojević.

Srednji bloker Jovan Novaković ne skriva da mu je srce puno.

„Za utakmicu se nema šta reći. Guubili smo dva seta, loše smo počeli, ali smo došli do sebe. Ovakve utakmice se ne viđaju često. Dali smo sve od sebe, verovali smo u sebe i učinili smo što smo učinili“, rekao je odbojkaš košarkaškog stasa.

Dakle, sve je ličilo da će titula otići u Srebrenik, ali Modričani su počeli da igraju onako kako znaju i mogu, pa su na kraju slavili. Trener Lazo Cvijić je kolekcionar trofeja. Taj-brek je odlučio, Modriči se posrećilo.

„Rival je u prva dva seta dominirao, ali verovao sam u svoje momke da će se vratiti, znam njihov potenci jal. Zasluženo smo došli do titule. Nije fraza, modrička odbojka ima perspektivu. Pet ili šest godina domini ramo u više selekcija i za ovaj sport u Modriči nema krize“, rekao je Cvijić.

Gradina Herceg je najmlađi tim iz završnice, ali trener Nihad Buljubašić žali što njegov tim nije dokučio zlato.

„Nije toliko bolan poraz koliko činjenica da smo u trećem setu bili na domak meč lopte. Moglo se okrenuti i na našu stranu, ali klatno sreće je otišlo u pravcu Modriče i ja pobedniku čestitam na zasluženom uspehu“, rekao je Buljubašić.

Nikola Košević, direktor takmičenja OS BiH, rekao je da je finale bilo sa puno preokreta, a Modriča kao i ranije izvanredan domaćin.

„Ovo takmičenje proteklo je u željenom ritmu, nije bilo kaznenih poena, sve je bilo sportski i svi zadovoljni odlaze svojim kućama“, poručio je Košević.

Dakle, pobednički trofej je tamo gde najčešće boravi – u Modriči. Druga je Gradina Herceg, treće Olovo, a četvrto Ljubinje. Timovi približnih kvaliteta, čine ih mladići koji još stasavaju, a sutra bi mogli biti perjanice bh.odbojke.

Gradina Herceg –Modriča 2:3

/25:13, 25:11, 26:28, 17:25, 14:16)

Dvorana: KSC. Gledalaca: 500. Sudije: Jasmin Husejinović(Tuzla), Predrag Pecikoza (Doboj). Delegat OS BiH: Milenko Marić(Banja Luka).

GRADINA HERCEG: Mutapčić, Vrgovčević, Suljić, Pejić, Abdulahović, Hasanović, Hercegovac, Fejzić, Subašić. Trener: Nihad Buljubašić.

MODRIČA: D.Đurić, Nedić, Borojević, Cvijić, Dugić, Božić, Popović, Novaković, Karamanović, S.Đurić, Savić. Trener: Lazo Cvijić.

 

Ilija Borojević i Nikola Košević