XS
SM
MD
LG

Trčeći do Ostroga

Rogatičanin Snežan Obradović koji se već dvije decenije bavi atletikom krenuo je jutros na poklonički pohod u manastir Ostrog. Ono što je specifično za njegovo hodočašće je to što će on trčati do jedne od najvećih srpskih svetinja, te će tako put od 200 kilometara preći za samo 4 dana.

Snežan je atletikom počeo da se bavi u osnovnoj školi i već tada osvajao je prva mjesta u državi i šire. Titule prvaka Republike Srpske, Savezne Republike Jugoslavije, a zatim i Srbije su samo dio njegovih brojnih uspjeha.

– Ovaj poduhvat veoma je zahtjevan, ali moj cilj jeste da pokažem kako je i to moguće. Ovo je prvi put da neko iz naše opštine na ovakav način ide na hodočašće, a ja očekujem da će to prerasti u tradiciju i biti masovnije. Ovo hodočašće posvećujem svojim sugrađanima i porodici, izjavio je Snežan.

Snežan je zahvalio na podršci porodici, Opštini Rogatica i brojnim privrednicima koji su podržali njegovo putovanje. Na putu do Ostroga u pratnji će imati jedno vozilo. Dolazak u manastir Snežan je planirao na praznik Svetog Vasilija, 12. maja, kada će se pokloniti ćivotu ovog svetitelja, kao i brojni hodočasnici iz Rogatice i drugih gradova, koji su krenuli nekoliko dana ranije.

IZVOR:rogatica.ba