XS
SM
MD
LG

Juve pregazio Milan

Fudbaleri Juventusa pobijedili su Milan 4:0 u finalu Kupa Italije.

Dominacija Juventusa u drugom poluvremenu uz veliku pomoć Điđija Donarume obilježili su rimsko finale Kupa kojim je crno-bijeli tim iz Torina ovjerio duplu krunu.

Nakon izjednačenog prvog poluvremena tokom kog je Juve imao inicijativu, a Milan vjerovatno najozbiljniju šansu preko Kutronea, dominacija ekipe Masimilijana Alegrija u nastavku.

Dibala je bio najkonkretniji sa nekoliko fenomenalnih udaraca, ali je Donaruma branio još bolje. U 56. minutu poslao je loptu golman Milana u korner, a nakon udarca iz ugla Benatija se sjajno demarkirao i postigao je gol.

To je presjeklo rosonere, nijesu imali odgovor na tu situaciju, prepustili su da Juventus konstantno napada, a u toj situaciji Donaruma je počeo da griješi. Nakon sjajnih odbrana, mladi golman Milana, prvo je htio da uhvati loptu nakon šuta Daglasa Koste, ali mu je ona prošla kroz ruke i završila u golu. Da bi nakon toga ispustio loptu poslije novog kornera i omogućio Benatiji još jedan gol.

Tri gola za osam minuta riješili su meč, a ubjedljiv poraz svog tima autogolom potpisao je Nikola Kalinić.

Milan je imao dvije dobre prilike u nastavku, ali je nakon solo prodora i ubacivanja Kalinića lopta od Matuidija završila na stativi, da bi poslije šuta Lokatelija sa 16 metara Bufon sjajno reagovao.

Juve slavi u Rimu, a može na istom terenu da ovjeri i titulu prvaka, ako u narednom kolu osvoji makar bod protiv Rome. Istini za volju timu iz Torina ni poraz neće previše škoditi u trci za Skudeto…

Izvor:CdM