XS
SM
MD
LG

Zrinjski ili Igokea ?

Večeras počinje finalna serija prvenstva Bosne i Hercegovine. U finalu će snage odmjeriti Zrinjski i Igokea a prvi meč finala igra se u Mostaru.

Zrinjski iza sebe ima sjajnu sezonu, koju su krunisali istorijskim plasmanom u finale. Samim plasmanom u finale oni su osigurali i nastup u ABA 2 ligi sledeće sezone, što je i bio njihov primarni cilj. Međutim, neće Mostarci ući u finale sa ''bijelom zastavom''. Dva puta su ove sezone pobijedili Igokeu i sigurno da sa dosta motiva ulaze u ovo finale. Nemaju šta izgubizi jer je uloga favorita na strani Igokee. Iz te opuštenosti, Zrinjski može da dođe do velikog uspjeha a prednost je svakako što imaju i prednost domaćeg terena.

Igokea se u Ligi 6 dosta mučila. Bilo je turbulencija i na terenu i van njega. Međutim, Igokea je izgleda posložila kockice. Razbili su Bosnu veoma ubjedljivo u oba susreta u polufinalu i lako su došli do finala. U finalu su favoriti. Niko u Igokei ne bježi od uloge favorita, niti trener, niti igrači. Imaju svakako motiv da se osvete Zrinjskom za poraze u Ligi 6 ali neće im biti lako. Kvalitet jeste na strani Igokee ali ne smiju podcijeniti Zrinjski jer su veoma veoma opasna ekipa.

U svakom slučaju očekuju nas zanimljivi susreti.Igokea je imala četiri dana više za odmor jer je Zrinjski sa Sparsima igrao majstoricu. To svakako može biti važno za ovu seriju. Igokea je favorit ali je Zrinjski opasna ekipa i tražiće svoju šansu. Kakav tok će imati finale, moći ćemo naslutiti već u subotu, kada se igra prvi susret od 20:15h.

Foto: ABA liga


Zrinjski 78 : 75 Igokea
Spars 73 : 71 Široki
Kakanj 85 : 81 Bosna Royal
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Zrinjski 10 7 3 17
2 Igokea 10 7 3 17
3 Bosna Royal 10 5 5 15
4 Spars 10 4 6 14
5 Kakanj 10 4 6 14
6 Široki 10 3 7 13