XS
SM
MD
LG

Rukometašice Vardara u finalu Lige šampiona

Rukometašice „Vardara“ pobjedom nad ekipom „Rostova“ 25:19 plasirale su se u finale Lige šampiona u Budimpešti, gdje će se ponoviti prošlogodišnje protiv „Đera“.

 

Foto:vesti-online.com

 

Makedonska ekipa, predvođena rukometašicama sa prostora bivše Jugoslavije i nevjerovatno raspoloženom Lejno na golu, vodila je tokom cijele utakmice. „Rostov“ je poveo samo sa 1:0, a od tada „Vardar“ ima vođstvo. Veoma malo golova je postignuto do sredine prvog poluvremena kada je bilo 4:2. Išla je ta prednost i do +4, a na odmor se otišlo sa +3. U drugom poluvremenu  vicešampionke Evrope su vodile sa 15:9, ali ruska ekipa za sedam minuta smanjuje na -2. U tim trenucima dogodila se i povreda Rodrigez Belo i „Rostov“ je oslabljen igrao do kraja meča. Lekić i Penezić su vratile svojoj ekipi +4, a Vjakireva i Ilija  su održavale priključak. Ipak na kraju rapsodija makedonske ekipe i plasman u finale.  Najefikasnije na meču bile su Penezić i Lekić sa po sedam golova, a na drugoj strani Ilina je postigla pet golova.

U prvom polufinalu domaćin „Đer“, predvođen Grot sa sedam golova i Gerbic i Oftedal sa pet, savladao je ekipu „Bukurešta“ sa 26:20, a finale je na programu u 18 časova.