XS
SM
MD
LG

Luka spasa sve bliža

Fudbaleri Kozare vezali su dve uzastopne pobede u prvenstvu, nakon trijumfa u Banjaluci protiv Željezničara ti bodovi su overeni na domaćem terenu u susretu sa Sutjeskom iz Foče. Izabranici mladog stručnjaka Vuleta Trivunovića tako su napravili još jedan korak bliže opstanku u Prvoj ligi Republike Srpske. Subotnju utakmicu presudio je projektil iskusnog veziste Igora Mirkovića sa 25 metara, koji su gradiški crveno-beli stigli do minimalnog trijumfa (1:0).

-Bilo je teško, ali na svu sreću uspeli smo da pobedimo i to je najvažnije u ovom momentu. Tri boda nam mnogo znače, pogotovo jer i u narednom susretu igramo na svom terenu protiv dire ktnog rivala u borbi za opstanak, Napretka iz Donjeg Šepka. Za razliku od prve utakmice pro tiv Fočaka na našem terenu ovog proleća kada nije bilo golova sada smo uspeli da probijemo bedem Sutjeske, koja je igrala defanzivno i retko prelazila na našu polovinu terenu. Eto, taj udarac Igora Mirkovića je završio na pravom mestu, u mreži gostiju i doneo nam neopisivu radost – istakao je šef stručnog štaba Kozare Vule Trivunović koji je posle utakmice bio i te kako radostan i zadovoljan.

Strelac jedinog gola i čovek odluke Igor Mirković prekinuo je mučenje na mokrom i klizavom terenu.

-Dugo smo tražili rešenje u napadu i na svu sreću uspeo sam da pogodim u tom 53. minutu, taj gol nam je doneo neopisivu radost, ali i veliko olakšanje. Sutjeska se još jednom prikazala u sjajnom izdanju na našem terenu, Fočaci su igrali zatvoreniju varijantu, tražili šansu iz kontranapada. Mi kao domaćini smo morali da preuzmemo rizik i krenemo u napad jer nam je pobeda bila neophodna. Tri boda nam mnogo znače, međutim daleko od toga da smo rešili pitanje opstanka. Ima još mnogo da se igra, puno bodova je u opticaju i moramo da budemo oprezni. Trka za očuvanjem prvoligaškog statusa nije gotova. Naredni susret je jako važan za nas i u njemu možemo da rešimo dosta toga, mada nas čeka i još jedno vezano domaćinstvo u kojem bi definitivno trebali da obezbedimo opstanak – istakao je vezista gradiškog prvoligaša Igor Mirković.

FK Kozara /Foto: Radimirović Goran Riro


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27