XS
SM
MD
LG

Brankica predvodila Srbiju do pobjede protiv Njemačke

Odbojkašice Srbije savladale su selekciju Njemačke sa 3:0 (25:16, 25:21,25:17) u 2. kolu prvog vikenda Lige nacija u Brazilu.

 

Foto:volleyball.world

 

Poslije ubjedljive pobjede nad selekcijom Japana, odbojkašice Srbije su duel sa Njemačkom počele u dosta izmjenjenom sastavu. Tako su od juče na terenu bile Mihajlović, Stevanović i Blagojević, a priključile su im se Bjelica, Mirković, Pušić i Popović. Te promijene su uopšte nisu osjetile u igri evropskih šampionki, pošto su prvom setu potpuno dominirale i slavile sa 25:16. Na startu drugog seta Nijemice su povele sa 5:3, ali na prvi tehnički tajm-aut Srbija odlazi sa prednošću od 8:7. Sa druge strane razigrala se Lipman za novi preokret i njen tim je konstantno imao minimalnu prednost. Kod rezultata 17:16 Stevanović i Blagojević su napravile po jedan blok i pokrenule seriju od 6:0. Uzvratile su Nijemice sa serijom 4:0, ali Mihajlović nije dozvolila preokret i Srpkinje osvajaju drugi set sa 25:21.

Za razliku od prošlog seta, u ovom su olimpijske vicešampionke od starta krenule dosta jače i brzo su stigle do +6. Ipak protivnice su nisu dale i smanjile su na -1, a zatim i preokrenule na 14:13, a kod 15:14 Tijana Bošković osvaja poen i odlazi na servis liniju. Sa nje je tek sišla kod rezultata 21:16 za svoj tim, u tom periodu briljirao je blok Srbije. Na kraju su djevojke u bijelim dresovima serijom 4:1 stigle do druge pobjede ovog vikenda.

Srpske odbojkašice drže prvo mjesto sa Kinom, a u četvrtak od 20 časova igraju protiv domaćina Brazila. Najefikasnija na meču bila je Brankica Mihajlović sa 19 poena, Stevanović je imala 13, a na drugoj strani Limpan je osvojila sedam.