XS
SM
MD
LG

Nastić kod Prosinečkog

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki objavo je spisak igrača za predstojeća dva prijate  ljska meča. Prvi se igra u Zenici,sa selekcijom Crne Gore, a drugi sa Južnom Korejom.

Na spisku je 26 fudbalera: Asmir Begović, Kenan Pirić, Ibrahim Šehić, Darko Todorović, Ognjen Vranješ, Toni Šunjić, Ermin Bičakčić, Ervin Zukanović, Eldar Čivić, Bojan Nastić, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Stjepan Lončar, Goran Zakarić, Haris Duljević, Edin Višća, Edin Džeko, Kenan Kodro, Smail Prevljak, Deni Milošević, Riad Bajić, Emir Spahić, Zvijezdan Misimović, Vedad Ibišević.

Nakon objavljivanja spiska Robet Prosinečki je rekao da oba susreta dolaze u nezgodno vreme, jer će igračima tek biti završeni šampionati.

-Pripreme kreću 23. maja, a igrači će imati malo vrmena da predahnu i spreme se za ove okrašje. Na spisku nema Seada Kolašinca,a Spahić, Misimović i Ibišević se u ovom susretu sa Crnom Gorom opraštaju od reprezentacije. Dakle, imam na raspolaganju 23 igrača, rekao je Prosinečki.

Meč protiv Crnogoraca igra se 28. maja u Zenici, na Bilinom polju, a tri dana kasnije će se sastati u Južnoj Koreji sa tamošnjom selekcijom. Inače na Robertovom spisku nalazi se pet igrača iz bh Premijer lige. To je selektor pojasnio:

-Ima talentovanih igrača u BiH. Nekolicina ih je prešla u evropske klubove i sigurno je da imaju kvalitet. Zbog toga sam i odlučio da nekima dam šansu. Pozvao sam Darka Todorovića jer imamo problema na desnom beku. On će imati sada priliku da pokaže da zaslužuje da se nađe na spisku onih na koje računam za Ligu nacija.

Posebno je Prosinečki podvukao da niko od igrača nije pokazao želju da preksoči put u Južnu Koreju.

- Za sada su svi prihvatili tu obavezu. Znam da inače ta putovanja teško padaju nekim igračima, a više o to me znaćemo 23. maja kada se okupimo u Zenici, rekao je Prosinečki.

Pres konferenciju na kojoj je objavio spisak igrača za ova dva meča iskoristio je i da pojasni pozivanje Bojana Nastića u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

-Bili smo u Bugarskoj kada smo dobili informaciju da je pokazao želju da nastupa za bh tim. Znao sam ga i imao am vrlo pohvalne informacije o njemu. Pratio sam belgijsku ligu zbog Gojka Cimirota i video Bojana. Trebaju nam talkvi igrači. Moramo imati širu klupu,a pogotovo zbog povrede Seada Kolašinca, zaključio je Rober Prosinečki.

Ove mini pripreme Robert Prosinečki će iskoristiti da odigra i kontrolnu prijateljsku utakmicu sa timom famosa iz Hrasnice. Neka de teren ovog kluba bio baza bh reprezentacije.

 

 

 


 


 

Robert Prosinečki, bh selektor i Elmir Pilav, direktor takmičenja FS BiH