XS
SM
MD
LG

Brazilke nanijele Srbiji prvi poraz

Odbojkašice Brazila savladale su na domaćem terenu u Barueri selekciju Srbije sa 3:1 (23:25, 25:22, 25:14, 25:21) u 3. kolu prvog vikenda Lige nacija.

Foto: volleyball.world

Srpski tim je ušao bolje u meč od domaćina i poveo je sa 12:8. Ipak Brazilke prave seriju 5:0 i stižu do preokreta,  a zatim su se ekipe smjenjivale u vođstvu. Pred kraj je Srbija preuzela kontrolu i stigla do +2, ali Brazil stiže do 23:23. Tada Mihajlović i Bošković osvajaju poene i donose prvi set svom timu. Djevojke u žutim dresovima krenule su dosta jače u drugom setu gdje većinom imale prednost od dva, tri poena. U jednom trenutku na servis Jovane Stevanović Srbia je izjednačila na 18:18, no domaći tim je ponovo koristio greške protivnika i sa 25:22 osvojio drugi set.

U nastavku su Brazilke potpuno dominirale i iz poena u poen povećavale prednost do konačnih 25:14 u trećem setu. Četvrti set je bio dosta izjednačeniji, ipak i tu je domaći tim imao konstantnu prednost. Kod rezultata 22:17 Srbija je prišla na -2, ali više od toga nije moglo i Brazil je slavio sa 25:21.

Najefikasnija na meču bila je Ana Beatris sa 18 poena, Kaišeta je imala 14, Fransisko jedan manje, a Da Silva 12. Na drugoj strani Mina Popović i Jovana Stevanović su osvojile po 13  poena. Nakon prvog vikenda Srbija i Brazil imaju po šest bodova, a Njemačka ima šansu da im se priključi nakon meča sa Japanom. Naredni vikend Lige nacija Srbija će igrati u Kini protiv domaćina, Tajlanda i Poljske.